ASSIST - česky hlasem ovládat domácího asistenta

Odpovědět
Pete30
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 224 poděkování

Re: ASSIST - česky hlasem ovládat domácího asistenta

Příspěvek od Pete30 »

Ok zatím provizorní řešení, předpokládám že to bude opraveno
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Dal poděkování: 118 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lion® »

měly by být funkční domény
-cover
-fun
-light

Galerie realizací

radekD
Začínající autor
Začínající autor
Dal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekD »

No, já mám úplně jiný problém - zkoušel jsem ovládání hlasem, na mikrofon z NB to hlásilo chybu (už nezjistím jakou), na mobilu šlo třeba zapnout zásuvku, ale vypnout už ne. Chápu, je to začátek,časem si to sedne. Ale:
1. pro zadání příkazu musíte kliknout na hamburgr, vybrat Assist, klepnout na mikrofon a pak teprve vyslovit příkaz. V čem je to lepší, než rovnou kliknout na ikonu zásuvky? Stejně musím ten mobil vzít do ruky, přihlásit se (naštěstí stačí otisk prstu), spustit aplikaci (pokud ji nemám trvale) a pak ťuknout na příslušnou ikonu. Dokud to nebude umět reagovat na příkaz přímo, jako Google Nest Hub nebo Alexa (oba bohužel jen anglicky), je to o ničem, nehledě na to, že sice zapnu TV ale pak stejně musím vzít do ruky její ovladač, abych si vybral kanál atd.
2. HA po mě chtěl před týdnem aktualizaci - ta proběhla bez problémů, jenže v Assist - ve webovém rozhraní i v aplikaci - zmizela možnost zapnout mikrofon a na ručně napsaný příkaz, který před tím fungoval, to hlásí chybu... Tak nevím...
Nechci odrazovat nadšence, až se všechno vychytá, stane se z toho "chytrá domácnost", zatím je to jen hračka.
3. zcela mne irituje nutnost používat placený cloud. Proč, když mám dva bezplatné a třetí doma serveru? Pro američana je možná nějakých 45$ měsíčně pakatel, ale pro českého důchodce je to cca 900,- Kč+ a to už takový pakatel není.
HA-23.4.6, supervisor 23.05.2 na local linux server Debian11 na Intel NUC

tetsuo
Začínající autor
Začínající autor
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od tetsuo »

radekD píše: 14. květen 2023, 19:20 No, já mám úplně jiný problém - zkoušel jsem ovládání hlasem, na mikrofon z NB to hlásilo chybu (už nezjistím jakou), na mobilu šlo třeba zapnout zásuvku, ale vypnout už ne. Chápu, je to začátek,časem si to sedne. Ale:
1. pro zadání příkazu musíte kliknout na hamburgr, vybrat Assist, klepnout na mikrofon a pak teprve vyslovit příkaz. V čem je to lepší, než rovnou kliknout na ikonu zásuvky? Stejně musím ten mobil vzít do ruky, přihlásit se (naštěstí stačí otisk prstu), spustit aplikaci (pokud ji nemám trvale) a pak ťuknout na příslušnou ikonu. Dokud to nebude umět reagovat na příkaz přímo, jako Google Nest Hub nebo Alexa (oba bohužel jen anglicky), je to o ničem, nehledě na to, že sice zapnu TV ale pak stejně musím vzít do ruky její ovladač, abych si vybral kanál atd.
2. HA po mě chtěl před týdnem aktualizaci - ta proběhla bez problémů, jenže v Assist - ve webovém rozhraní i v aplikaci - zmizela možnost zapnout mikrofon a na ručně napsaný příkaz, který před tím fungoval, to hlásí chybu... Tak nevím...
Nechci odrazovat nadšence, až se všechno vychytá, stane se z toho "chytrá domácnost", zatím je to jen hračka.
3. zcela mne irituje nutnost používat placený cloud. Proč, když mám dva bezplatné a třetí doma serveru? Pro američana je možná nějakých 45$ měsíčně pakatel, ale pro českého důchodce je to cca 900,- Kč+ a to už takový pakatel není.
1. hlasové ovládání je ve vývoji, není to hotový produkt, tak je k tomu nutno přistupovat.
2. mám všechny aktualizace tento problém nemám
3. nikdo tě nenutí používát cloud, všechno funguje jak má i bez něj. Také ho nepoužívám.

radekD
Začínající autor
Začínající autor
Dal poděkování: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekD »

JJ, omlouvám se, když jsem to psal, byl jsem zrovna dost vytočený - nejde jen o hlas, obecně, polovina mých pokusů skončila nezdarem. Nechám to odležet a budu se pokoušet znovu.
HA-23.4.6, supervisor 23.05.2 na local linux server Debian11 na Intel NUC

tetsuo
Začínající autor
Začínající autor
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od tetsuo »

radekD píše: 16. květen 2023, 08:58 JJ, omlouvám se, když jsem to psal, byl jsem zrovna dost vytočený - nejde jen o hlas, obecně, polovina mých pokusů skončila nezdarem. Nechám to odležet a budu se pokoušet znovu.
chápu, občas je to trochu nasírací :) ale obecně jsem naprosto nadšený, hraju si s tím 3 měsíce a zatím jsem rozchodil vše co mě napadlo :D Daj se s tím dělat dobré ptákoviny, včera jsem udělal odpočet zbývajících tablet do myčky. Hlavně se nevzdávat :like:

Odpovědět

Zpět na „Hlasem česky“