Předpověď výroby Solcast - nastavení dotazování
-
- Začínající autor
- Dal poděkování: 4 poděkování
Předpověď výroby Solcast - nastavení dotazování
Nainstaloval jsem si integraci pro předpověď výroby Solcast https://github.com/oziee/ha-solcast-solar. Je docela chválena a já jsem s ní také spokojený. Umí předpověď na následující dny a následující hodinu dnešního dne.
Dotazování se provádí pomocí vygenerovaného kódu API. Free verze umožňuje 10 dotazů za den. To je dostatečné. Jenže HA tyto dotazy vyčerpá dopoledne. Např. dnes v 8:50 už má vyčerpaných 5 dotazů a aplikaci HA jsem dnes ještě neotevřel. Nevím jak často se ptá, nebo z jakého podnětu se ptá.
Nevíte někdo jak v HA řídit dotazování. V nastavení integrace je pouze možnost zakázat automatické dotazování.
Představoval bych si, že se HA bude ptát jednou za hodinu např. od 8 hodin do 17 hodin.
Dotazování se provádí pomocí vygenerovaného kódu API. Free verze umožňuje 10 dotazů za den. To je dostatečné. Jenže HA tyto dotazy vyčerpá dopoledne. Např. dnes v 8:50 už má vyčerpaných 5 dotazů a aplikaci HA jsem dnes ještě neotevřel. Nevím jak často se ptá, nebo z jakého podnětu se ptá.
Nevíte někdo jak v HA řídit dotazování. V nastavení integrace je pouze možnost zakázat automatické dotazování.
Představoval bych si, že se HA bude ptát jednou za hodinu např. od 8 hodin do 17 hodin.
RPI4 8 GB, SSD
-
- Začínající autor
- Dal poděkování: 4 poděkování
Re: Předpověď výroby Solcast - nastavení dotazování
Už vím.
V dokumentaci je k tomu jednoduchý příklad. Někdy potřebuji jen nakopnout.
V dokumentaci je k tomu jednoduchý příklad. Někdy potřebuji jen nakopnout.
Kód: Vybrat vše
description: New API call Solcast
trigger:
- platform: time_pattern
minutes: "0"
seconds: "0"
condition:
- condition: sun
before: sunset
after: sunrise
action:
- service: solcast_solar.update_forecasts
data: {}
mode: single
RPI4 8 GB, SSD
-
- Začínající autor
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Ahoj,
jaká je přesnost předpovědi, když to porovnáš se skutečnou výrobou?
Dík
jaká je přesnost předpovědi, když to porovnáš se skutečnou výrobou?
Dík
Podobná jako je u předpovědi počasí
. Zhruba to vychází, ale vždy je to jen o předpovědi počasí, takže jakmile má být trochu oblačno, může to dopadnout dost jinak. Když se podívám na předpověď o půlnoci a skutečnou výrobu za posledních deseti dní, tak se to pětkrát trefilo, dvakrát to odhadlo výrazně méně a třikrát výrazně více.
Nejužitečnější mi přijde Solcast Forecast Remaining Today, protože během dne to už je docela přesné a dá se použít na predikci jestli budou přebytky nebo ne.

Nejužitečnější mi přijde Solcast Forecast Remaining Today, protože během dne to už je docela přesné a dá se použít na predikci jestli budou přebytky nebo ne.
-
- Začínající autor
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Mě HomeAssistant Forecast.Solar hází hausnumera, zkusím tohle.