Spínání prioritních spotřebičů při přebytcích z FVE

Odpovědět
Tad
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 63 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Spínání prioritních spotřebičů při přebytcích z FVE

Příspěvek od Tad »

Hoši rád bych zde otevřel diskuzi o ovládání několika spotřebičů, které mají prioritu např. 1-4 na základě aktuální výroby FVE.
Moje představa, spotřebič s prioritou 1 se zapne při přetocích vyšších než spotřeba spotřebiče priorita 1, poté se kontroluje stav přetoků a v případě že dosáhnou výše příkonu spotřebiče 2 zapne se atd. a to samé při vypínání, nejprve odpojuje spotřebiče s vyšším číslem 4, např když se baterie začne vybíjet, 3 se vypne až když je vypnutá 4 a navíc se vybíjí baterie.., potom 3 potom 2...
Případné nápady a náměty uvítám.. Nepotřebuju hotovou automatizaci, tu si poskládám sám, spíš jen tu logiku, už jsem něco zkoušel v NR ale tak nějak se mi to pořad různě spínalo a vypínalo, kdyby to ovládalo žárovky tak jsme jak na technoparty :D

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 63 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Re: Spínání prioritních spotřebičů při přebytcích z FVE

Příspěvek od Tad »

No tak dávám sem dejme tomu verzi 0.1, v podstatě funkční i když to ještě není úplně to pravý ořechový, jsou tam velké rezervy, pokud by měl někdo nějaký nápad tak sem s ním, včetně kritiky, hodila by se do toho nějaká AI :) . Určitě by tam ještě šlo pracovat s předpovědí výroby,ale přece nebudu vydávat finál hned na začátku :D Jelikož stále nemám povolené přetoky tak počítám s výkonem tekoucím do baterie, to se potom předělá.
prio.png
Přílohy
flow.txt
(74.89 KiB) Staženo 19 x

Odpovědět

Zpět na „FVE“