Telegram

Informace o tom, co se právě děje v HomeAssistant prostřednictvím nejrůznějších sociálních komunikátorů.
Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 1556
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 143 poděkování
Dostal poděkování: 189 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Telegram

Příspěvek od Lion® »

restartoval jsi po vložení a uložení?
________________
🍻 Přispěj a získej přístup do obsahu fóra pro dárce. :thx:
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

fitor
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 70
Registrován: 14. září 2022, 21:53
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od fitor »

Ano. Zkusím ještě znovu.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od Pete30 »

Jmenuje se tvoje služba skutečně notify.telegram nebo jsi si tam dal jiné jméno ?
Hoď si toto do vývojářské nástroje - služby v režimu yaml a zavolej službu jestli to projde na telefon

Kód: Vybrat vše

service: notify.telegram
data:
  message: Zavírám dvířka kurníčku...
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

fitor
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 70
Registrován: 14. září 2022, 21:53
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od fitor »

Notifikace mám rozchozené už z dřívějška.
Těď mi ale odešla třetí SD karta, tak čekám na pouzdro na SSD disk. Z karty už nikdy.
Pak hned vyzkouším.

fitor
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 70
Registrován: 14. září 2022, 21:53
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od fitor »

Tak menu mám, vypínače a notifikace chodí, ale stále válčím s obrázkem. IP znám, ale nevím port, 8080, 80 ani 8000 nechodí.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od Pete30 »

Můžeš trochu přiblížit co a jak s obrázkem ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

fitor
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 70
Registrován: 14. září 2022, 21:53
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od fitor »

V telefonu se mi nezobrazí obrázek z kamery.
Při kliku na Kamera mi to v telegramu píše načítám a po chvíli to skončí, ani to nepošle message.

Kód: Vybrat vše

- id: telegram-menu-kamera1
  alias: Telegram - snímek kamery YC385_1
  trigger:
  - platform: event
    event_type: telegram_callback
    event_data:
      command: /kamera1
  action:
  - service: notify.telegram_dragon
    data:
      message: Oko1
      data:
        photo:
          url: http://100.0.0.117:8080/shot.jpg
          caption: Oko_YC385_1
- id: telegram-menu-kamera2
  alias: Telegram - snímek kamery YC385_2
  trigger:
  - platform: event
    event_type: telegram_callback
    event_data:
      command: /kamera2
  action:
  - service: notify.telegram_dragon
    data:
      message: Oko2
      data:
        photo:
          url: http://100.0.0.117:8080/shot.jpg
          caption: Oko_YC385_1

fitor
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 70
Registrován: 14. září 2022, 21:53
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od fitor »

Tak nakonec jsem to vyřešil takhle:

Kód: Vybrat vše

  - service: camera.snapshot
    data:
      filename: /tmp/yc385cam_snapshot.jpg
    target:
      entity_id: camera.yc385cam_mainstream
  - service: notify.telegram_dragon
    data:
      message: Oko1
      data:
        photo:
        - file: /tmp/yc385cam_snapshot.jpg
          caption: Oko_YC365_1

fitor
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 70
Registrován: 14. září 2022, 21:53
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od fitor »

Ahoj,
je možné komunikovat se dvěma chatbooty?
Do config.yaml jdou vložit dvě api od různých chatbootů ale nevím jak zapsat notifikace. Stále mi to chodí vždy jen na prvního v pořadí.

Kód: Vybrat vše

telegram_bot:
  - platform: polling
    api_key: "0123456789:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"
    allowed_chat_ids:
      - 12345678

  - platform: polling
    api_key: "0123456789:Abbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb"
    allowed_chat_ids: 
      - 12345678
       
notify:
# seznam uživatelů
  - name: telegram_dragon
    platform: telegram
    chat_id: 12345678

Tad
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 441
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: Telegram

Příspěvek od Tad »

Můžeš jich mít třeba 10, každy ma své unikátní chat_id, používám v Node red...
Kofiguraci více id máš tady:

Kód: Vybrat vše

https://www.home-assistant.io/integrations/telegram/#configuration
Přílohy
Screenshot_2023-03-28-07-12-39-83_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
HAOS-x86-64, Intel J4125 Quad Core, 8GB RAM, 512GB SSD, Conbee II, zigbee2MQTT

Odpovědět

Zpět na „Notifikace“