automatizace a google repro

Plány (blueprints)
Uživatelský avatar
okoun
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 453
Registrován: 30. prosinec 2022, 21:19
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

automatizace a google repro

Příspěvek od okoun »

Ahoj, může mni prosím někdo poradit jak řešit problém s tím, když přehrávám hudbu na google nestu a google home, a do toho mi HA automatizace zahlásí do repro nějakou hlášku tak mi to přeruší přehrávání hudby což je OK, ale hudba se už znovu nespustí. Jak tohle prosím řešit?
Děkuji
Naposledy upravil(a) okoun dne 22. únor 2023, 20:38, celkem upraveno 1 x.

Tad
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 442
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od Tad »

na toto pouzivam script, ktery se zavola kdyz nekdo zazvoni, ulozi si nastaveni prehravacu, prehraje zvuk zvonku a pote opet spusti to co hralo predtim..

Kód: Vybrat vše

zvonek_vse_gh:
  alias: Zvonek chromecast doma
  variables:
    media_entity: media_player.vse
    temp_media_ContentId: https://abservice.cz/wp-content/uploads/2022/07/Chime.mp3
    # temp_media_ContentId: https://tad.ulrisaci.cz/wp-content/uploads/2022/05/Chime.mp3
    temp_volume: 0.6
    temp_duration_seconds: 4
    mediaplayer_State: '{{ states(media_entity) }}'
    mediaplayer_volume_level: '{{ state_attr(media_entity,''volume_level'') }}'
    mediaplayer_media_content_id: '{{ state_attr(media_entity,''media_content_id'') }}'
  sequence:
    - service: media_player.volume_set
      data:
        entity_id: '{{ media_entity }}'
        volume_level: '{{ temp_volume }}'
    - service: media_player.play_media
      data:
        entity_id: '{{ media_entity }}'
        media_content_id: '{{ temp_media_ContentId }}'
        media_content_type: music
    - delay:
        hours: 0
        minutes: 0
        seconds: '{{ temp_duration_seconds }}'
        milliseconds: 0
    - service: media_player.volume_set
      data:
        entity_id: '{{ media_entity }}'
        volume_level: '{{ mediaplayer_volume_level }}'
    - service: media_player.play_media
      data:
        entity_id: '{{ media_entity }}'
        media_content_id: '{{ mediaplayer_media_content_id }}'
        media_content_type: music
    - choose:
        - conditions:
            - condition: template
              value_template: '{{ mediaplayer_State != ''playing'' }}'
          sequence:
            - delay:
                hours: 0
                minutes: 0
                seconds: 6
                milliseconds: 0
            - service: media_player.media_pause
              data:
                entity_id: '{{ media_entity }}'
  mode: single 
HAOS-x86-64, Intel J4125 Quad Core, 8GB RAM, 512GB SSD, Conbee II, zigbee2MQTT

Uživatelský avatar
okoun
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 453
Registrován: 30. prosinec 2022, 21:19
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od okoun »

ok, děkuji za odpověď ale jak správě ten script v nastavovacím GUI implementuji do danné automatizace?

Tad
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 442
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od Tad »

musis ho zavolat az ho budes potrebovat.. ja ho spoustim kdyz nekdo zmackne tlacitko zvonku.. s tim uz ti nepomuzu..
HAOS-x86-64, Intel J4125 Quad Core, 8GB RAM, 512GB SSD, Conbee II, zigbee2MQTT

Uživatelský avatar
okoun
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 453
Registrován: 30. prosinec 2022, 21:19
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od okoun »

dobrý no, docela je zajímavé, že se to musí dělat tak složitě protože budu muset ten script dávat úplně všude kde mám audio akci v automatizaci jestli to chápu dobře, no hlavně bude legrační až se bude muset někde něco změnit v tom scriptu tak to budu muset všude editovat :(

Tad
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 442
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od Tad »

kdyz najdes jednodussi zpusob tak sem s tim, ja potrebuju jen ten zvonek, takze no problem.. dalsi vec je ze v pristi aktualizaci ma prijit ovladani hlasem, treba to bude jednodussi... ale netusim jestli to na to bude mit vubec vliv..
HAOS-x86-64, Intel J4125 Quad Core, 8GB RAM, 512GB SSD, Conbee II, zigbee2MQTT

Uživatelský avatar
okoun
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 453
Registrován: 30. prosinec 2022, 21:19
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od okoun »

já si právě také říkám jestli nepočkat protože každý měsíc přibývají zajímavé funkce a tohle může být jedna z nich...
každopádně díky, na jednu automatizaci zvonku je to myslím dotačující ale na 20 už to je horší :)

Tad
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 442
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od Tad »

A jen pro zajímavost co ti takhle říká, třeba mě to bude inspirovat ;)
HAOS-x86-64, Intel J4125 Quad Core, 8GB RAM, 512GB SSD, Conbee II, zigbee2MQTT

Uživatelský avatar
okoun
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 453
Registrován: 30. prosinec 2022, 21:19
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: automatizace a golge repro

Příspěvek od okoun »

ahoj, mohu se zeptat jestli v posledních verzích HA už neudělali nějakou funkcionalitu pro řešení toho problému?

Uživatelský avatar
okoun
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 453
Registrován: 30. prosinec 2022, 21:19
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: automatizace a google repro

Příspěvek od okoun »

tak funguje tento kód pokud by měl někdo zájem https://community.home-assistant.io/t/s ... ion/383896

Odpovědět

Zpět na „Šablony - Plány“