zápis více než jednoho scrape sensoru

config.yaml
Uživatelský avatar
acerot
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 32
Registrován: 12. prosinec 2022, 15:44
Dostal poděkování: 9 poděkování

Re: zápis více než jednoho scrape sensoru

Příspěvek od acerot »

Zkus dát do CZK/USD index 149 a do CZK/GBP index 154.

Uživatelský avatar
blavak68
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 45
Registrován: 13. listopad 2020, 11:23
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: zápis více než jednoho scrape sensoru

Příspěvek od blavak68 »

neviete mi poradit ako vytiahnem kurzy z :
https://nbs.sk/statisticke-udaje/kurzov ... istok-ecb/

teda ako by vyzeral:
select:
index:
alebo ???

michal.bohac
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: 29. prosinec 2022, 23:07
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: zápis více než jednoho scrape sensoru

Příspěvek od michal.bohac »

Z důvodu, že jsem se zde bohužel nedočkal odpovědi, vyřešil jsem jinak.
Mou otázku je tedy možno uzavřít.

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 322
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 61 poděkování
Dostal poděkování: 35 poděkování

Re: zápis více než jednoho scrape sensoru

Příspěvek od Tad »

Je fajn že ses podělil o to jak jsi to vyřešil abys poradil ostatním kteří toto budou hledat.. ;)

michal.bohac
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: 29. prosinec 2022, 23:07
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: zápis více než jednoho scrape sensoru

Příspěvek od michal.bohac »

Musel jsem zabrouzdat na zahraniční fóra a zeptat se tam, resp. přímo na Community Home Assistant. Tomuto fóru fandím, ale bohužel tady není tolik uživatelů.

Moje odpověď:
Here’s how you really want to do it, though, using the XML file they provide. Much better than scraping for an arbitrary <td> that will break if they add / remove a currency or change their layout.

https://www.cnb.cz/cs/financni-trhy/dev ... i_kurz.xml

Kód: Vybrat vše

rest:
  - resource: https://www.cnb.cz/cs/financni-trhy/devizovy-trh/kurzy-devizoveho-trhu/kurzy-devizoveho-trhu/denni_kurz.xml
    scan_interval: 28800
    sensor:
      - name: Kurz CZK EUR
        unit_of_measurement: 'CZK/EUR'
        device_class: monetary
        value_template: "{{ value_json.kurzy.tabulka.radek|selectattr('@kod','eq','EUR')|map(attribute='@kurz')|first|replace(',','.') }}"

      - name: Kurz CZK GBP
        unit_of_measurement: 'CZK/GBP'
        device_class: monetary
        value_template: "{{ value_json.kurzy.tabulka.radek|selectattr('@kod','eq','GBP')|map(attribute='@kurz')|first|replace(',','.') }}"

      - name: Kurz CZK USD
        unit_of_measurement: 'CZK/USD'
        device_class: monetary
        value_template: "{{ value_json.kurzy.tabulka.radek|selectattr('@kod','eq','USD')|map(attribute='@kurz')|first|replace(',','.') }}"

Uživatelský avatar
blavak68
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 45
Registrován: 13. listopad 2020, 11:23
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: zápis více než jednoho scrape sensoru

Příspěvek od blavak68 »

blavak68 píše: 04. leden 2023, 10:07 neviete mi poradit ako vytiahnem kurzy z :
https://nbs.sk/statisticke-udaje/kurzov ... istok-ecb/

teda ako by vyzeral:
select:
index:
alebo ???
odpovedam si sam sebe, ale ak by niekto potreboval

Kód: Vybrat vše

 
rest:
  - resource: https://nbs.sk/export/sk/exchange-rate/latest/xml
    scan_interval: 28800
    sensor:
      - name: Kurz USD (nbs)
        unit_of_measurement: 'USD/EUR'
        device_class: monetary
        value_template: "{{ value_json['gesmes:Envelope'].Cube.Cube.Cube|selectattr('@currency','eq','USD')|map(attribute='@rate')|first|round(3) }}"

      - name: Kurz GBP (nbs)
        unit_of_measurement: 'GBP/EUR'
        device_class: monetary
        value_template: "{{ value_json['gesmes:Envelope'].Cube.Cube.Cube|selectattr('@currency','eq','GBP')|map(attribute='@rate')|first|round(3) }}"

Odpovědět

Zpět na „Konfigurace HA“