Netatmo

www
Odpovědět
radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Netatmo

Příspěvek od radek »

Integroval někdo z vás hlavici od Netatmo, nebo od jiného výrobce? Zajímalo by mě jak WiFi, tak Zigbee :-)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Netatmo

Příspěvek od Pete30 »

Ahoj mám tu instalované hlavice Tado.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Netatmo

Příspěvek od radek »

Aha, takže taky WiFi, zajímala by mne výdrž baterky, kolik to vydrží? Aktuálně mám věci jen na WiFi, ale chtěl bych doplnil i něco na ZigBee (ZigBee2mqtt), takže věci co nemusí být nutně na 230V a zároveň by mohly něco vydržet.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Netatmo

Příspěvek od Pete30 »

V hlavicích mám původní baterie a jedu druhou topnou sezonu a stav baterie(2x AA) co ukazuje app je stále ok(notifikace na telefon při nízkém stavu baterie).
Docela jsem spokojen s funkčností a ovládáním.
Integrace v HA i v app : detekce otevřené okno,device tracker,měření teploty a vlhkosti,mode: off,topení,auto.Časové plány i v závislosti jestli je osoba home nebo not_home a jak říkám žijí si svým životem ani o nich nevím :D
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Netatmo

Příspěvek od radek »

To je super, neco takoveho bych očekával a našel jsem práve takto jen Netatmo. Když jsem hledal WiFi řešení. Možná zvážím i tyto? Integrace je v pohodě?

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Netatmo

Příspěvek od Pete30 »

Jo integrace v poho.Je tam nativní podpora tak jen vybereš v inegracích Tado a přidáš.
Do config.yaml přidáš tado a přihlašovací udaje k účtu a jede to.
Pokud chceš detekci device tracker tak v config.yaml přidáš ještě k přihlašovacím údajům home_id a taky funguje (home a not_home)
Jde to i bez cloudu Tado přes HomeKit(nezkoušel jsem), ale přicházíš o detekci okna,geofencing a plánování to poskytuje cloud.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Honzík
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: 17. listopad 2022, 18:39

Re: Netatmo

Příspěvek od Honzík »

Ahoj.
Potřebuji poradit. Vytvořil jsem automatizaci, aby se mi při otevření okna vyplo topení v místnosti. Ale přepne se mi jen na ruční provoz, ten mám nastavený na 30 minut. Ten měnit nechci, manželce je pořád zima a přes hlavici si přidává. Po 30 minutách se jí to vrátí zpět. Potřebuji vytvořit automatizaci, aby když se otevře okno, aby se topení vyplo úplně, nebo třeba na 3 hodiny. Po zavření se topení přepne zpět na automat. Jde mi o to, jestli jde přes automatizaci obejít čas v aplikaci Energy.
Jde to před Ifttt.com, ale tam se mi poslední dobou stává, že se vypne a už se nezapne.

janchan
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: 11. květen 2022, 18:54
Dal poděkování: 8 poděkování

Re: Netatmo

Příspěvek od janchan »

Honzík píše: 17. listopad 2022, 18:50 Ahoj.
Potřebuji poradit. Vytvořil jsem automatizaci, ...
V automatizaci mám nastaveno že při otevření okna se hlavice nastaví na 5°C. Po zavření se nastaví na 23°C.

EDIT:\\
"Honzíku", omluvám se za určitou mystifikaci v mém příspěvku.
Nějak jsem přehlédl že se zde píše o "Netatmo", a to já nemám.
Mám hlavice "Zigbee Tuya"
Můj příspěvek je tedy irelevantní.
Naposledy upravil(a) janchan dne 18. listopad 2022, 00:48, celkem upraveno 1 x.

Honzík
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: 17. listopad 2022, 18:39

Re: Netatmo

Příspěvek od Honzík »

Můžeš poslat screen jak to máš? Mě se to po otevření stáhne, ale po době nastavené v aplikaci Energy přepne zpět.

Odpovědět

Zpět na „Netatmo“