Ztráta spojení předtím 3x error

Základní všeobecné informace, aktualizace, výpadky, nefunkčnost...
Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Pete30 »

Na jakém stroji ti běží Debian a HA ?
Je to vyhrazený PC jen pro HA nebo na něm provozuješ ještě něco jiného ?

Jinak bych doporučil pokud se nepohybuješ v linuxu a virtuálkách přejdi na RPI4 alespoň 4GB (zatím nejsou k sehnání), PC x86/64 nebo ODROID N2+ a budeš mít po starostech něco neustále řešit, to bude nekonečný příběh a jen tě to znechutí v tom pokračovat (za mě HA je nejlepší systém automatizace).
Prostě jednoduše zapsat systém na SSD spustit a zapomenout. Takto mi to zde jede na Rpi4 8GB už několik let, pouze aktualizuji, přidávám zařízení, automatizace a experimentuji, šablony, esp, senzory atd bez jediného podstatného problému (sem tam něco upravit po aktualizaci) ;)
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Plazivec
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 51
Registrován: 04. červenec 2022, 23:32
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Plazivec »

HW je i3 na microATX desce s 8GRAM,2xLAN
V podstatě tam neběží nic jiného, jen debian a HA i když jsem něco plánoval, zřejmě tam nic jiného dávat nebudu. Takže celé PC může být jen pro HA. Doteď jsem netušil, že existuje verze systém HA a i to tuším jen matně, z jedné větičky v těch helpech, co jsem četl a nevím nic o architektuře. Ten debian jsem tam dával jen kvůli té nemožnosti FTP kabelu na půdě, co jsem teď ale šalamounsky vyřešil.
Udělal jsem dneska globální zálohu HA.
Jestli existuje možnost, vzít tuto zálohu bokem, přeinstalit celej PC jen systémem HA a natáhnout zálohu, tak to udělám.
Prozatím ale nevím jak, jdu to studovat.
Tak jako doteď jsem se vypořádal s jakýmkoli problémem na Debianu, mám ještě jiné věci na tom, ale tohleto mě trochu zaskočilo.
Zlehka jsem mrknul na možnost zachování funkčnosti CGroup v CGroup v2, ale popravdě se mi do takovejch leváren moc nechce.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Pete30 »

To je super stroj.
Tak co zkusit toto: https://www.home-assistant.io/installat ... ric-x86-64

edit: záloha není problém, můžeš použít
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Plazivec
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 51
Registrován: 04. červenec 2022, 23:32
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Plazivec »

Jop, právě to studuju. Budu to muset nejdřív vyzkoušet na nějakém SSD co se tady snad někde povaluje a pak až "naostro", ale už dneska nemám na to sílu. napísu pak, jak jsem dopadl. Stejně to tu románuju pro někoho, komu se to může někdy hodit. Abych alespoň jen necucal informace. :roll:
A dík za popostrčení. ;) :D

Plazivec
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 51
Registrován: 04. červenec 2022, 23:32
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Plazivec »

Tak jsem včera připravil zkušební instalaci HA OS. Dneska ráno jsem to vrazil do HAPC, přihlásila se webka HA s tím, že se bude možná 20 minut čekat. Nebylo to tolik. Pak úvodní okno nové instalace pro vytvoření účtu s odkazem na natažení zálohy. OK, klikl jsem, upload, pak rozbalení a od té doby, je to už asi 20 minut prozatím nic. IP pingá, ale ani web, ani SSH nejde. Ještě počkám, pak nevím co.

Edit: Jen co jsem to dopsal, tak se objevila přihlašovací webka a jede to!
Edit2: jásání je předčasné, nejde ESPHome, nejde ani spustit, udělám zatím aktualizace a uvidíme.
Edit3: Tak voni nejdou spustit žádný integrace. Nepomohlo ano odinstalovat a znova nainstalovat.

Plazivec
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 51
Registrován: 04. červenec 2022, 23:32
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Plazivec »

Přikládám log integrace SSH and web terminal, nezdá se mi ta listening IP adresa vespod.

Kód: Vybrat vše

s6-rc: info: service s6rc-oneshot-runner: starting
s6-rc: info: service s6rc-oneshot-runner successfully started
s6-rc: info: service fix-attrs: starting
s6-rc: info: service fix-attrs successfully started
s6-rc: info: service legacy-cont-init: starting
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/00-banner.sh
-----------------------------------------------------------
 Add-on: SSH & Web Terminal
 SSH & Web Terminal access to your Home Assistant instance
-----------------------------------------------------------
 Add-on version: 12.1.2
 You are running the latest version of this add-on.
 System: Home Assistant OS 9.3  (amd64 / generic-x86-64)
 Home Assistant Core: 2022.11.2
 Home Assistant Supervisor: 2022.10.2
-----------------------------------------------------------
 Please, share the above information when looking for help
 or support in, e.g., GitHub, forums or the Discord chat.
-----------------------------------------------------------
cont-init: info: /etc/cont-init.d/00-banner.sh exited 0
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/01-log-level.sh
cont-init: info: /etc/cont-init.d/01-log-level.sh exited 0
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/docker.sh
cont-init: info: /etc/cont-init.d/docker.sh exited 0
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/mosquitto.sh
cont-init: info: /etc/cont-init.d/mosquitto.sh exited 0
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/mysql.sh
cont-init: info: /etc/cont-init.d/mysql.sh exited 0
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/ssh.sh
[08:52:23] WARNING: 
[08:52:23] WARNING: Logging in with a SSH password is security wise, a bad idea!
[08:52:23] WARNING: Please, consider using a public/private key pair.
[08:52:23] WARNING: What is this? https://kb.iu.edu/d/aews
[08:52:23] WARNING: 
cont-init: info: /etc/cont-init.d/ssh.sh exited 0
cont-init: info: running /etc/cont-init.d/user.sh
[08:52:24] NOTICE: Session sharing has been disabled!
cont-init: info: /etc/cont-init.d/user.sh exited 0
s6-rc: info: service legacy-cont-init successfully started
s6-rc: info: service legacy-services: starting
services-up: info: copying legacy longrun sshd (no readiness notification)
services-up: info: copying legacy longrun ttyd (no readiness notification)
s6-rc: info: service legacy-services successfully started
[08:52:24] INFO: Starting the ttyd daemon...
[08:52:24] INFO: Starting the SSH daemon...
Server listening on 0.0.0.0 port 222.
Server listening on :: port 222.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Pete30 »

Tak co posunul jsi se někam ?
Nezkoušel jsi jen čistý HA bez zálohy, jestli jdou přidávat integrace, esp atd ?
Co chyby v logu ?
Šel jsi podle toho průvodce instalací ( jen se ptám, neinstaloval jsem to a jen odhaduji) ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Plazivec
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 51
Registrován: 04. červenec 2022, 23:32
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Plazivec »

Tak už je to za mnou, zrovinka jsem doaktualizoval.
Ještě před půlhoďkou jsem si říkal, ať svatý Ajtí při mě stojí.
Zjistil jsem, že ty integrace běží, pak jsem někde našel větičku o restartu celýho kompu. A tak jsem zkusil. Vyšlo to. Nevím, čím to bylo, ale i když podle logů ty integrace všechny běžely, tak nešly jejich webui. Po kliknutí na boční panel, třebas File Eitoru, se jen zobrazila hláška, prý mám spustit integraci. Ale spustit nešla, po kliku na start v okně integrace se nic nestalo. Bodejť jo, když vona běžela.
Takže restart kompu, aleže to trvalo, než jsem na to přišel no a vše běželo jak mělo.
Pak jsem zavolal svatého Ajtí, protože jsem vše musel zvopáknout na ostrém disku.
Ale nakonec to vyšlo a prozatím vše běží jak má!

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Ztráta spojení předtím 3x error

Příspěvek od Pete30 »

Super jsem rád že to jede.
Uvidíš že jsi nešlápl vedle a budeš spokojen. Dej tomu ještě chvilku čas a vše otestuj jestli vše jede jak má a potom už se můžeš pustit do práce na všem co potřebuješ :D
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „Informace“