Goodwe integrace

Návody k instalaci doplňků.
Odpovědět
Johnaa
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 3
Registrován: 01. listopad 2022, 19:00

Goodwe integrace

Příspěvek od Johnaa »

Dobrý den,
začínám s HA a první věcí co bych chtěl přidat je invertor FVE od Goodwe. Skončil jsem hned na začátku, kdy mě HA píše Failed to connect na IP adresu. Tu jsem vzal z PVMasteru a souhlasí i s tím co mě ukazuje domácí wifi router. Prosím o radu co s tím. Nebo nějaké nasměrování.
Moc děkuji.
Honza

sepaby
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 17
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od sepaby »

Zjistíš jakou adresu přidal router a tu zadáš do připojení. Pozor Goodwe má svoji vlastní hlásí se jako solar wifi na tu to chodit nebude

Johnaa
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 3
Registrován: 01. listopad 2022, 19:00

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od Johnaa »

no a když se koukám do nastavení routeru, tak je tam IP adresa kterou zadávám do HA a nic. Budu bádat dál. Děkuji

Johnaa
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 3
Registrován: 01. listopad 2022, 19:00

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od Johnaa »

tak nevím proč, ale už se podařilo :-)

Z0472
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 9
Registrován: 04. listopad 2022, 13:22

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od Z0472 »

Zdravím vás,
mě integrace funguje, ale po aktualizaci firmwaru v měniči ET 10kw strašně často "vypadávájí" senzory v HA.
Dá se s tím něco dělat?
Díky
Zdeněk

Rad007
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: 04. listopad 2022, 16:47
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od Rad007 »

sepaby: mimo téma. Vidím, že máte HA na Fujitsu s 720.Také s tím nyní bojují. Nemohu nabootovat z Ssd disku. Když ten samý disk připojím přes redukci k USB, krásně bootuje. Problém je tedy v nastavení BIOS. Mohu poprosit, jak to máte nastaveno?

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od Pete30 »

Založ nové téma ať se to zde nemíchá :!:
Díky
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

sepaby
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 17
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od sepaby »

Rad007 píše: 04. listopad 2022, 16:55 sepaby: mimo téma. Vidím, že máte HA na Fujitsu s 720.Také s tím nyní bojují. Nemohu nabootovat z Ssd disku. Když ten samý disk připojím přes redukci k USB, krásně bootuje. Problém je tedy v nastavení BIOS. Mohu poprosit, jak to máte nastaveno?
Taky jsem s tím dost bojoval musíš si pohrát BIOSEM je to dost vopruz.
Po nastavení BIOSU
1/ Musíš nahrát obraz na ssd prřez redukci
2/ Vložit ssd do slotu v Fujicu
3/ Nabootovat z fleš nějaký OS Já použil UBUNTU
4/ Přez terminál vložit příkaz "efibootmgr --create --disk /dev/<drivename> --part 1 --label "HAOS" \
--loader '\EFI\BOOT\bootx64.efi' "

Jinak už běží 2 měsíce a bez jediného problému.
Teď jsem akorát dodělal druhou instalaci pro bráchu

Rad007
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: 04. listopad 2022, 16:47
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Goodwe integrace

Příspěvek od Rad007 »

Potřeboval bych právě to nastavení BIOSu. Nemáš FB, ať tady nehnojím vlákno?

Odpovědět

Zpět na „Jak nainstalovat... :“