Kde se stala chyba ?

Home Assistant CZ drbna
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1076
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Kde se stala chyba ?

Příspěvek od Pete30 »

Může někdo vyzkoušet jestli mu jde přidat entita do nativní karty "entity" HA přes GUI.
Myslím tím: přidat kartu entity, odstranit entity které si to nějak načetlo a zkusit přidat z rozbalovacího menu entitu je jedno jakou nebo prostě pod ty co tam jsou přidat další. Nejlépe ten kdo používá v PC prohlížeč Chrome.
Dnes vím že byla aktualizace Chrome a netuším jestli je to prohlížečem nebo chyba v HA (dlouho jsem do mého zkušebního stroje žádné testy necpal)
U mě přes GUI nejdou přidat, ale přes editor yaml na kartě bez problému.
Díky
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1076
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Re: Kde se stala chyba ?

Příspěvek od Pete30 »

Zjištěno, dělá to prohlížeč Google Chrome na PC win10.
Vyzkoušeno v prohlížeči Edge kde to funguje bez problému.
Hledal jsem v Chrome nějaké nastavení kde by to šlo opravit, ale nikde nic. Pokud máte nápad dejte vědět.
Nechápu jak to v aktualizaci Google :oops: :oops: zmastili
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 633
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 75 poděkování
Dostal poděkování: 59 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde se stala chyba ?

Příspěvek od Lion® »

Dělá to i mobilní Android apka, nefunguje našeptávač.
Když to tam napíšeš ve friendly_name tak to schlamstne.
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

PepYk_
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 82
Registrován: 03. květen 2021, 12:29
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: Kde se stala chyba ?

Příspěvek od PepYk_ »

Některé problémy mezi HA a Chrome se dají vyřešit vymazáním mezipaměti (ctrl+shift+del -> Vymyzat data). Zkoušel jsi?

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1076
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Re: Kde se stala chyba ?

Příspěvek od Pete30 »

Jasně to bylo první co jsem vyzkoušel ;)
Přehodil jsem si stránky na Edge a zatím to neřeším. Začíná se to řešit i na en fóru.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 633
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 75 poděkování
Dostal poděkování: 59 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde se stala chyba ?

Příspěvek od Lion® »

Ve Firefox (kde dělám naprosto vše (když tedy nepotřebuji translator (to potom v Chrome))),
funguje karta entit bez potíží.
Vlastně jsem potíže díky tomu zaznamenal pouze v mobilní aplikaci.
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

mamonick
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 46
Registrován: 20. září 2021, 13:47
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Kde se stala chyba ?

Příspěvek od mamonick »

Taky jsem se s tím trápil - začnu psát název entity a objeví se návrhy, na název však nejde kliknout (resp. po kliknutí se nic neděje). Quick-win řešení je použít šipky na klávesnici, tím se mi pak požadovaná entita označí a pak funguje klik, já používám rovnou enter, když už jsem na klávesnici.
Každopádně mě taky štve, že to v chromu nefunguje a ještě horší je to na mobilu :(

Odpovědět

Zpět na „Všeobecná diskuse“