Vyřešeno: Chybí integrace Sonoff LAN

www
Odpovědět
polas
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: 28. duben 2022, 21:35
Dal poděkování: 1 poděkování

Vyřešeno: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od polas »

https://github.com/AlexxIT/SonoffLAN
Postupuji podle GITHUB - do HACS jsem přidal Sonoff LAN (vše OK), restart HA a pak chci přidat integraci SOnoff, ale žádná tam není...
Hledal jsem u googla, jeden měl stejný problém, ale poradili mu ať postupuje podle výše uvedené github - takže rada nanic.
První obr. je z HACS,
HACS.png
druhý z integrace - žádný výsledek při hledání sonoff
SONOFFLAN-INTEGR.png
Naposledy upravil(a) polas dne 04. květen 2022, 16:37, celkem upraveno 1 x.

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Tad »

kdysi jsem to měl taky, ale co si pamatuji tak to vůbec nebylo přes UI, všechno bylo přes kódy. Myslím že se nějak vygenerovali ID jednotlivých zařízení do jednoho souboru, a ty se použili v configuration.yaml pro přidání jednotlivých zařízení... Určitě to tu ještě někdo měl, tak mě buď opravte nebo to potvrďte ;)

Kakarotto
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 3
Registrován: 12. leden 2022, 13:28
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Kakarotto »

Asi před 4 dny jsem to dělal podle githubu a bylo to to přes conf.yaml. Ale předevčirem jsem se díval znova do toho githubu a už tam ten postup nebyl.

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Tad »

Tak tady máš to co jsem měl já v configuration.yaml :

Kód: Vybrat vše

username: !secret ewelink_username
password: !secret ewelink_password
reload: always
force_update: [temperature, power]
scan_interval: "00:05:00" # (optional) default 5 minutes
sensors: [temperature, humidity, power, current, voltage, rssi]

tím se získávají Device ID (měl jsem je uložene v souboru .sonnoff.json) a potom si už jednotlivě přidáváš podle tohoto

Kód: Vybrat vše

https://github.com/AlexxIT/SonoffLAN#custom-device_class

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Pete30 »

Stačí naistalovat přes HACS (AlexxIT sonoffLAN) a přidat do configuration.yaml, entity ti to najde samo ;)
Nezapomeň vytvořit ještě jeden účet Sonoff(jeho údaje přihlášení zadej do HA) a z toho původního do něj nasdílej zařízení které chceš mít v HA.
Restartuj HA.

Kód: Vybrat vše

sonoff:
  username: xxxxxxxx
  password: xxxxx
Nainstaluj verzi master je tam opraveno spoustu věcí.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Pete30 »

Dnes uvolněna verze 3.0
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Kakarotto
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 3
Registrován: 12. leden 2022, 13:28
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Kakarotto »

Vyzkoušel jsem teď tu novou verzi a dokonce jsem našel novou entitu u sonoofpow spotřebu v KWH bohužel se mi zdá že špatně ukazuje zkoušel to taky někdo?

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od Pete30 »

Nevlastním tento sonoff (používám shelly), ale tuším že bylo něco opraveno v poslední verzi 3.0.2
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

polas
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: 28. duben 2022, 21:35
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Chybí integrace Sonoff LAN

Příspěvek od polas »

Tak ta chyba se opravila novou verzí 3.0.x sama.
Díky za nápad všem!

Odpovědět

Zpět na „Sonoff“