Integrace Philips HUE

www
Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Душан »

Ne to je jen možnost nastavení. Ten FW si stáhni a nahraj esp flesherem na wemos a v nastavení to uvidíš a rovnou můžeš zkusit na svém Philips hue jestli tam pásek uvidíš a bude to makat.
Moc by mně to pomohlo abych zbytečně nekupoval ten Philips hue.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Pete30 »

Zatím nemám na čem to postavit, možná časem, ale vypadá to zajímavě.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Pete30 »

Díval jsem se na to video a je to docela jednoduché.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Душан »

Jj, jednoduchý to je . Používám takto dva wled pásky a nemám žádný problém.
Jde mi jen o tu možnost, jestli by to skutečně komunikovalo s Philips hue jak se chlubí a tváří zadání IP adresy v nastavení wled pásku.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Душан »

Tak vyřešeno :D
Ani nepotřebuji kupovat Philips HUE Bridge a wled pásek funguje jako Abmilight v TV a ukazuje barvy podle obrazu.

Nainstaloval jsem do HA virtualní Philips hue bridge, který emuluje jako skutečný Philips Hue bridge.

1. odkaz na návod zde https://github.com/hass-emulated-hue/core

2. Přidejte vlastní úložiště do úložiště doplňků správce Home Assistant: https://github.com/hass-emulated-hue/hassio-repo
Nainstalujte doplněk Emulated HUE z úložiště doplňků
Spusťte nově nainstalovaný doplněk a bude okamžitě fungovat
Po spuštění bude k dispozici jako most HUE ve vaší síti.

3. Ve své aplikaci/zařízení (například oficiální aplikace HUE) vyhledejte mosty HUE.
Jakmile aplikace/zařízení nalezne most, zobrazí se oznámení odeslané domácímu asistentovi, pokud chcete povolit režim párování (stejně jako
stisknutím fyzického tlačítka na skutečném mostu). Zobrazí se vám zpráva v oznamovací oblasti Home Assistant.
Jakmile aktivujete režim párování, vaše aplikace má 5 minut na připojení.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Pete30 »

Dobrá práce, díky
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 222
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Душан »

Pete30 píše: 08. únor 2022, 17:58 Dobrá práce, díky
Za málo.
V TV si potom nastavíš můstek a polohu wled pásku kde je umístněný a jas. Funguje to bezvadně.
Jen hned vyloučit z databáze - lights jinak databáze brutálně narůstá :D během 5 min o 40MB :D
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Integrace Philips HUE

Příspěvek od Pete30 »

Jasně, až se k tomu dostanu dám vědět. Mám fyzický most HUE tak to nebude také problém :P
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „Philips Hue“