Teplomět -vlhkoměr TH05Z

www
Odpovědět
BigSandy
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 17
Registrován: 06. březen 2022, 06:53

Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od BigSandy »

Zdravím.
Můj první pokus s Zigbee2MQTT nainstalovaným na raspberry a take první zařizení.
Koupil jsem tento teploměr.
https://aliexpress.com/item/1005005897062814.html

Je u něho napsáno TH05Z, ale hlasi se mi jako ZTH05Z a neukazuje stav baterky a i ta sila signálu je divná.
https://www.zigbee2mqtt.io/devices/ZTH0 ... uya-zth05z
https://ibb.co/ynShDSm
Da se stým něco udělat?
Děkují

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3396
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 369 poděkování

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od Pete30 »

Neukazuje stav baterky ? kompletně nebo je tam symbol s otazníkem
Co ti ukazuje stav v zigbee ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

BigSandy
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 17
Registrován: 06. březen 2022, 06:53

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od BigSandy »

https://ibb.co/ynShDSm
https://ibb.co/JtvXvFw

Mužu mit tyto teploměty za moc dobrou cenu, tak bych chtěl koupit do každeho pokoje.Ale mam čas do patku.

Tady to řeši a je tam i řešení, ale jsem uplna lama, tak tomu nerozumím.
https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/discussions/19702

Dik.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3396
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 369 poděkování

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od Pete30 »

Nejdříve se podívej co to hlásí ve stavu zde
stav senzoru.png
Pokud tam je info o baterii tak ho znovu napáruj.
Počítej s tím že stav baterie a signál je jen taková jednoduchá informace zvláště u zařízení Tuya a nikdy to pořádně nesedí.
Setkal jsem se s tím že úroveň baterie byla 27% v zigbee a když jsem ji změřil byla na 100% 3.15V, potom jsem ji vrátil do senzoru a zigbee hlásilo 95%
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3396
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 369 poděkování

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od Pete30 »

Otázkou ještě je co to má za bat. a jak dlouho vydrží, to je vždy pro mě důležitá informace abych neměnil baterky každé 2 - 3 měsíce.
Za mě je informace o stavu bat. po zkušenostech nepodstatná a zavádějící, důležité je aby vydržela 1 - 2 roky a pokud senzor nebude dávat údaje vím že vyměním baterku a jedu dál další cca 2 roky.
Údaj o stavu baterie může být i tím že toto zařízení není plně podporováno v Z2M.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

BigSandy
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 17
Registrován: 06. březen 2022, 06:53

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od BigSandy »

Jsou to 2 odlišné teploměry.
Já mam https://aliexpress.com/item/1005005897062814.html
Ale zigbeel ho přiřadil k ZTH05Z.
https://www.zigbee2mqtt.io/devices/ZTH05.html

Jsou tam 3 mikrotužkové AAA

Ja jsem lama, ale někdo zkušeny by moh poradit nebo už ma doma.
https://www.zigbee2mqtt.io/advanced/sup ... vices.html

Uživatelský avatar
tiimsvk
Dárce - Donátor
Dárce - Donátor
Příspěvky: 825
Registrován: 06. květen 2021, 07:03
Dal poděkování: 75 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od tiimsvk »

Niektore zariadenia nemusia mat podporovane zobrazovanie baterii hlavne pri tuya ine sa spravaju tak ze odosielaju info o baterke iba raz za den.
Ak je zariadenie dobre vyladene na zigbee s 3 AAA baterkami mozes mat vydrz velmi dlhu najviac ti bude brat ten displej

BigSandy
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 17
Registrován: 06. březen 2022, 06:53

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od BigSandy »

Dotaz. Neda se u těch teploměru něco ponastavovat?
Je to nějake divne a ty data chodi jak noty na buben.
I když se na něm změní hodnoty, trva i 20 minut, než teploměr pošle data.

Jsem s toho dost zklamany a očekaval jsem od toho něco vic.
Asi to skonči v šupliku.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3396
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 369 poděkování

Re: Teplomět -vlhkoměr TH05Z

Příspěvek od Pete30 »

Mám senzor teploty a vlhkosti bez displeje od Sonoff a tam to funguje tak že nový údaj se odesílá pouze při změně hodnoty( šetření bat.) a to může trvat třeba těch 20 min i déle, jiný kontrolní senzor to jen potvrdil. Ten tvůj chodí nějak divně. Teplota i vlhkost se dají kalibrovat v Z2M.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „zigbee“