Home assistance a Ubuntu

virtual (x86_64/UEFI):

VMDK, VHDX, VDI, QCOW2, OVA
dejvic
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 7
Registrován: 29. duben 2023, 15:07
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Home assistance a Ubuntu

Příspěvek od dejvic »

kiklhorn píše: 04. květen 2023, 18:26 To si asi nerozumíme. Psal jsi že máš nainstalováno podle návodu. Tak jsem se ptal který...

Pokud nainstalováno nemáš a provozuješ Ubuntu tak nejjednodušší cesta (a také jdou přidávat doplňky) bude

1) nainstalovat VirtualBox
2) nainstalovat do něj HomeAssistant OS - https://www.home-assistant.io/installat ... ing-system

Pokud Supervised
1) nainstalovat VirtualBox
2) do něj Debian
3) Supervised

Na nějaké vážnější využití by bylo dobré mít HomeAssistant na nějakém železe s nízkou spotřebou energie co pojede 24/7
Třeba oficiální HW je dnes skladem tady: https://raspberrypi.dk/en/product/home- ... nt-yellow/
Spousta lidí tu mimo RPi (alespoň 3B) používá nějaký Intel NUC, já Odroid H3, a je mnoho dalších možností.
Hodím to tedy na Hyper-V na druhý server co mi pořád běží na VPNce.

dejvic
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 7
Registrován: 29. duben 2023, 15:07
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Home assistance a Ubuntu

Příspěvek od dejvic »

Tak nainstalován HAOS na HYPER-V.
HAOS se spustí na virtuálu.
login na stránku taky funguje, vytvořil jsem uživatele, vyplnil další údaje o zemi atd.
a tím jsem skončil :-(

Po loginu pouze stránka s logem HomaAssistant a nic dalšího žádné menu.
viz screenshoty.

Nemá mě to rádo....
Přílohy
haos.PNG
ha-on.JPG

kiklhorn
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 904
Registrován: 03. červenec 2021, 18:35
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 210 poděkování

Re: Home assistance a Ubuntu

Příspěvek od kiklhorn »

Naposledy jsem před asi 3 týdny instalovat Home Assistant OS ver 10.X pod Virtual Boxem na Kubuntu.

Tu stránku prohlížeče co ukazuješ - zkus reload stránky v prohlížeči přes ctrl+F5


Pokud nezabere, tak budu teď trochu vařit z vody:
Na Hyper-V můžu asi jen odkázat sem:
https://community.home-assistant.io/t/h ... p/140553/7
Prvotní spuštění může trvat delší dobu.

Pokud HAOS 10.X pod hyper-v nejede (je to hodně nové, problémy se vyskytnout mohou), asi zkus 9.5 - https://github.com/home-assistant/opera ... es/tag/9.5
Z té příkazové řádky "ha >"
Bych asi teď nic neřešil, nejeví se mi to jako vhodná cesta k rozchození první instalace.
Ale jen pro zajímavost -
je celkem ukecaná, vede a napovídá
enter = příkazy k dispozici,
např.
supervisor info
core logs
supervisor logs
Vše co si přinesu domů je buď Shelly, nebo to skončí buď pod ESPhome nebo pod Zigbee2mqtt.
Ajťák co pamatuje BBS a OS/2 Warp a je mu jedno o jaký systém nebo síťařinu běží.
HA OS jako jedna z Proxmox VM na Odroid H3+/64GB https://github.com/tteck/Proxmox

dejvic
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 7
Registrován: 29. duben 2023, 15:07
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Home assistance a Ubuntu

Příspěvek od dejvic »

VYŘEŠENO:

POSTUP ZDE:

CLI mode type: login
Navigate to the storage folder. Below is where mine is
cd mnt/data/supervisor/homeassistant/.storage/
Then you need to know how to edit the file I used vi
might be best just to create a backup cp onboarding onboarding.old
vi onboarding and add in “integration” after “analytics” remember you need add a , after “analytics”
then restart Home Assistant

Efs
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: 26. březen 2024, 22:39

Re: Home assistance a Ubuntu

Příspěvek od Efs »

Zdravím vás,
nainstaloval jsem Home Assistant na Linux Mint pod KVM. Když jej spustím, skončím na "Booting from Hard Disk..." a bliká kurzor. Předpokládal bych, že se objeví přinejmenším nějaká úvodní obrazovka, hláška o tom, že to funguje, abych se k tomu mohl připojit z prohlížeče. Zkuste mě, prosím, nakopnout, kde mohu dělat chybu. Děkuji.

Uživatelský avatar
rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 336
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Re: Home assistance a Ubuntu

Příspěvek od rejze69 »

Ahoj,
To je sice málo informací, ale vypadá to, že to nemůže najít bootovací medium.
NTB Acer aspire ONE N4000, 4G RAM, 64G emmc. Testovací Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

Odpovědět

Zpět na „Virtuální“