jasný asi to fungovat bude, tedy asi určitě, ale připadá mi to takové dost roztahané po celém systému, to opravdu nejde nějak vyřešit přímo pod tím switchem: ? jde mi o to aby byl konfigurát v jednom odstavečku jestli si rozumíme

jasný asi to fungovat bude, tedy asi určitě, ale připadá mi to takové dost roztahané po celém systému, to opravdu nejde nějak vyřešit přímo pod tím switchem: ? jde mi o to aby byl konfigurát v jednom odstavečku jestli si rozumíme
ještě tedy abych to udělal správně, tedy mám si vytvořit pomocníka přepínač a ten mám pomocí automatizace naroubovat na tlačítko které mi odesílá command na ON a potom také na druhé tlačítko které mi odesílá command OFF?
ještě trochu neorzumím jak definovat nějaké další tlačítko, které ale bude spouštět úplně jiný bash_input třeba /config/bash_input1.sh "{{ cmdData }}rxw píše: ↑31. říjen 2023, 20:30 Tady je funkční příklad - input_button, který po stisknutí zavolá shell_command a předá mu parameter. Pro testovací účely jsem volal bash skript, který uložil předané parametry do souboru.
configuration.yamlDefinice tlačítka (lovelace)Kód: Vybrat vše
input_button: test_button: name: Test Button shell_command: bash_input: '/config/bash_input.sh "{{ cmdData }}"'
Kód: Vybrat vše
show_name: true show_icon: true type: button tap_action: action: call-service service: shell_command.bash_input data: cmdData: '{{ \"value\": 50 }}' entity: input_button.test_button show_state: false icon_height: 50px
Kód: Vybrat vše
shell_command:
bash_input_podlaha: 'python3 /config/python_scripts/geosun/podlaha.py "{{ cmdData }}"'
bash_input_tuv: 'python3 /config/python_scripts/geosun/tuv.py "{{ cmdData }}"'
Ahoj, mám stejnou jednotku TČ s Tecomatem a také bych ji rád "sdrátoval" s HA.
integrace je skoro hotová, až bude tak sem dám kody zdarma....elefa píše: ↑26. listopad 2023, 16:28Ahoj, mám stejnou jednotku TČ s Tecomatem a také bych ji rád "sdrátoval" s HA.
U Geosunu jsem s žádostí o API nepochodil (rok slibovali MODBUS - odloženo, TecoApi prý naše jednotky nemají (divné).
Uvažoval jsem o napsání integrace, ale je to taková dřina, že nejspíš půjdou tvou cestou (díky za prošlapání)
Podělil by ses o know-how - tu část pythoního skriptu, kde nastavuješ v jednotce hodnoty? Přihlášení, vyčítání mi chodí dobře.
Díky předem