ESP32-A1S v LMS a HA

www
Odpovědět
rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 273
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od rejze69 »

Ahoj rozhodl jsem se, že to zkusím s těmito zesilovači.
https://dratek.cz/arduino/122363-audio- ... tereo.html
https://dratek.cz/arduino/122360-audio- ... tereo.html
Oba už mám, tak uvidím, který bude líp hrát. Oba mohou fungovat při 12V kdy počítám budou mít výkon tak 8-10W.
K tomu jsem objednal Aku Li-Ion 4Ah a toto.
https://www.laskakit.cz/ups-li-ion-boos ... ckou--12v/
a
https://www.laskakit.cz/mini-smd-step-down-menic-5v/ pro napájení Wroveru.

Také jsem zjistil, že integrovaná anténa Wroveru stojí za prd a 1.5m od AP přes tenkou zeď má -80dBm a každou chvíli vypadne.
Doporučuji tedy Wrover IE, který má konektor na externí anténu. Vykuchal jsem ze starého routeru plochou anténu a super. -54dBm a bez výpadku.
wrover antena_1.jpg
Potom budu muset rozchodit display. Mám tenhle.
https://www.laskakit.cz/oled-displej-bi ... -1-3--spi/
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 273
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od rejze69 »

Ahoj, múžu se zeptat jak s tím displayem? Dodržuji pinout, který je uveden u toho co jsem koupil a držím se sběrnice VSPI.
Snažím se přeložit si jména pinů podle tvého popisu na to co vidím v pinoutu.
Upravím tedy NVS a uložím. pak restart. Má být nastavení pinů vidět tady?
Snímek obrazovky_2023-09-23_17-49-05.png
Mám tam jen dva z těch Gpio, ostatní tam nejsou vidět.
Dík za info.
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2888
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 316 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od Pete30 »

Netuším jak je to u samostatného modulu esp32(ještě nebyl čas to vyzkoušet), ale u té desky A1S tam všechny nakonfigurované nejsou vidět.
Nemusíš se u samostatného modulu držet pinoutu co já mám na desce, bylo to jen nutné zlo protože tam není moc na výběr z důvodu sdílení GPIO s dalším na desce jako jsou tlačítka, led atd.
Ten display chodí nebo nechodí ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 273
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od rejze69 »

To jsem ještě nezkusil. Zatím jsem jen zkusil tu konfiguraci a čekal, že to bude vidět v tom asignmentu.
Myslel jsem spíš, že je potřeba dodržet pinout desky, tedy tam kde jsou uvedeny VSPI piny.
Snímek obrazovky_2023-09-23_19-39-19.png
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2888
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 316 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od Pete30 »

Myslím že to není tak nutné to striktně dodržet jako u jakékoliv jiné desky esp kde si můžeš použít na SPI nebo I2C i jiné piny GPIO.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 273
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od rejze69 »

Tak jsem to zkusil. Display ani neblikne.
Je potřeba ještě něco definovat, krom toho co jsi tam uvedl. GPIO nebo tak?

EDIT: Tak dobrý, chtělo to reset pin.
EDIT2: zobrazuje to jen IP a port LMS nic víc. :cry:
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 273
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od rejze69 »

Tak nakonec vše vyřešeno. 8-)
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2888
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 316 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od Pete30 »

Můžeš sem dát pokud píšeš "nakonec vyřešeno", jak bylo vyřešeno, jaké GPIO jsi použil, jaký display jsi použil atd ?
Je to i pro ostatní, kteří by chtěli stavět projekt na samostatné desce.
Díky
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

rejze69
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 273
Registrován: 01. říjen 2022, 16:21
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 12 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od rejze69 »

Ahoj,
Display jsem již uvedl výše, ale pro úplnost tenhle:
https://www.laskakit.cz/oled-displej-bi ... -1-3--spi/
Piny jsem nakonec dal takhle.

SPI_config: data=23,clk=13,dc=18,host=1
display_config: SPI,width=128,height=64,cs=12,reset=22,speed=8000000,mode=0,driver=SH1106

rotaci jsem vynechal, protože to takhle na stole mám správně bez ní.
Trochu mne překvapilo, že zobrazované údaje posílá, LMS, takže samo o sobě to zobrazovat neumí. Trochu škoda, ale pro primární použití dobrý.
Ten volume bar při změně hlasitosti se nezobrazuje, ale možná to funguje jen s rotačním kodérem.
Přešel jsem tedy také na LMS doplněk, protože v Music Assistant ten display rozchodit nešel. Také mi s LMS pluginem bridge UPNP/DLNA hraje i rádio v kuchyni bez výhrad perfektně. Dokonce bez výpadků, což to rádio samo o sobě na internetovém rádiu občas na chvíli vypadne.
Nabízí to přes ten plugin i synchronizaci, ale to reálně nefunguje a jede to posunuté.
LMS tedy super. Jen mi tam chybí stahování artworků do knihovny, aspoň zatim. Jde to nějak? Music Assistant to dělal.
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2888
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 316 poděkování

Re: ESP32-A1S v LMS a HA

Příspěvek od Pete30 »

Stahování artworků do knihovny netuším nebo spíše nevím co tím myslíš ? Používám i ovládání na tabletu(karta mini_media_player) a artwork mi to zobrazí co mám v knihovně a u rádia mi to normálně stáhne a zobrazí. Nevím přes který plugin zkoušíš tu synchronizaci, ale přímo v LMS je nabídka u výběru přehrávačů kde mi to normálně funguje bez posunutí a v HA je na to i služba kterou zavoláš.
Například Rádio Blaník
karta_radia.png
Ano ten volume bar funguje jen s enkodérem.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „ESPHome“