Beny píše: ↑13. září 2023, 17:58
rejze69 píše: ↑13. září 2023, 13:57
Zeptám se ještě takhle.
Říkal jsem sice, že podle předpovědi asi ne, ale pak mne napadlo, že v podstatě stačí předpověď nejvyšší denní teploty a potom se držet podle lokálních teploměrů nad cca 75% té hodnoty a nepotřebuješ hodinovou předpověď ne?
Nerozumím.
Pokud bude v noci -5*C a přes den max +10*C, předpověď bude max. teplota 12*C na kterých hodinách budu topit, když řeknu že chci na 20 nejvyšších a aby ty vynechané nebyla zasebou?
Myslel jsem, že máš nějakou akumulační nádrž. Takhle si myslím, že tomu invertoru budeš dávat co proto a když ti barák během nevhodných teplot vychladne, stejně to budeš muset dotopit. Podle všeho je pro SCOP nejvhodnější udržovat teplotu konstantní.
Já osobně mám v úmyslu takhle řešit jen TUV a do topení se radši nemontovat. Leda pokud bych měl právě nějakou akumulační nádrž.
Navíc předpověď je pořád jen předpověď a i během probíhajícího dne se mění. Nepředvídatelně prší nebo sněží jen lokálně +/- pár ulic.
To všechno s tím bude míchat. Bydlím v místě kde prší nebo neprší téměř vždy naopak než ve zbytku Prahy. Se sněhem totéž. Jezdím celoročně na motorce a kolikrát se mi stalo, že na výjezdu /příjezdu k nám do vsi byla čára a za ní sucho před ní 10cm sněhu.
Idea je to zajímavá, ale. Jsem vážně zvědav na Tvou zkušenost s tím.
Asrock BeeBox N3000 atom. 4GB Ram, SSD128