Suptronic X825 - X735

Raspberry Pi 4 Model B (1 GB, 2 GB, 4 GB and 8 GB model) 64-bit
Odpovědět
Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Душан »

Úplně přesně to mám v configuration.yaml takto:

Kód: Vybrat vše

sensor:
  - platform: command_line
    name: Teplota CPU
    command: "cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp"
    unit_of_measurement: "°C"
    value_template: "{{ value | multiply(0.001) | round(1) }}"
    scan_interval: 10
  - platform: systemmonitor
    resources: 
      - type: last_boot
      - type: load_1m
      - type: load_5m
      - type: memory_use_percent
      - type: processor_use
      - type: disk_use_percent
        arg: /
      
switch:
  - platform: rpi_gpio
    ports:
      18: RPI Cooling Fan
climate:
  - platform: generic_thermostat
    name: RPI Cooling Fan Controller
    heater: switch.rpi_cooling_fan
    target_sensor: sensor.teplota_cpu
    min_temp: 55
    max_temp: 80
    ac_mode: true
    target_temp: 55
    cold_tolerance: 0.1
    hot_tolerance: 0.1
    min_cycle_duration:
      seconds: 30
    keep_alive:
      minutes: 5
    initial_hvac_mode: "cool"
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

PepYk_
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 55
Registrován: 03. květen 2021, 12:29
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od PepYk_ »

No ty si tam pochopitelně změň pin GPIO, podle tvé desky, kde je ventilátor zapojený. Ty to asi nebudeš mít na 18. Tuším, že jsem tady četl něco o 13, ale raději se podívej do dokumentace té desky.
Postup na povolení I2C jsem ti uvedl výše. Je to z dokumentace HA a je to tam docela pěkně popsané. Připoj si disk z HA k pc a nějak si ho namountuj. Vytvoříš nějakou složku a pár souborů, tak jak je to popsané v té dokumentaci. Disk vrátíš z5 do HA a to je vše...

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Pete30 »

Pokud ano použij GPIO13 podle dokumentace na Rpi je to pin 33 :

Kód: Vybrat vše

switch:
  - platform: rpi_gpio
    ports:
      33: RPI Cooling Fan
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Душан »

Pete30 píše: 25. květen 2021, 12:15 Pokud ano použij GPIO13 podle dokumentace na Rpi je to pin 33 :

Kód: Vybrat vše

switch:
  - platform: rpi_gpio
    ports:
      33: RPI Cooling Fan
Změnil jsem na 33 a pořád se netočí.
Zaopojené to mám takto
fan.jpg
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Pete30 »

Na generickém termostatu máš nastavenou teplotu jakou?
Chyba v logu ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Душан »

Na generickem termostatu je nastavena nejnižší teplota 55 a ktuálně mám 60
Chyba v logu není žádná.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Pete30 »

Co máš vše zapojeno do X735 vidím tam DC konektor a ten druhý je co ?
Na foto je to špatně vidět
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Душан »

To druhé je hdmi kabel, ale ten už tam není. Fotka je starší, ale mám to tak zapojné pořád.
Poslal jsem ti SZ na team viewer jestli máš čas se na to kouknout.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Душан »

Normálně vidím v lovelaci jak termostat sepne spínač na větrák, ale větrák se netočí.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Pete30 »

Za chvilku musím odejít, ale večer ještě něco prohledám a dám vědět ;) jestli něco najdu.
Třeba se zatím někdo najde kdo něco podobného řešil, uvidíme.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět