Suptronic X825 - X735

Raspberry Pi 4 Model B (1 GB, 2 GB, 4 GB and 8 GB model) 64-bit
Odpovědět
Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Suptronic X825 - X735

Příspěvek od Душан »

Tak mně taky čeká migrace na ssd disk. Konečně přišly z Číny všechny komponenty který potřebuji.
U nás nebo na Slovensku to nebylo možný sehnat asi kvuli koroně všechno vyprodaný.
Doufám, že mám všechno a zvládnu to sám.

Edit: Tak jsem zjistil, že krabička nebude pasovat na mojí desku x825. Mám totiž nějakou verzi V2 a nemám slot pro vypínací tlačítko, tak krabičku bych někomu nechal za nákupní cenu.

Obrázek
Přílohy
20210507_143805.jpg
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Suptronic x825 V2

Příspěvek od Душан »

Mám desku suptronics x825 V2 a krabičku s vypínačem. Bohužel deska nemá slot pro zapojení vypínače s krabičky.
Je možnost připojit vypínač někam na desku rpi4 ??

Obrázek
Obrázek
krabicka.jpg
Přílohy
Rpi4.jpg
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Pete30 »

Škoda že jsi nepočkal protože je skladem https://rpishop.cz/pameti-disky/2782-su ... hield.html
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Suptronic x825 V2

Příspěvek od Pete30 »

Pro tuto desku je potřeba jiná krabička https://wiki.geekworm.com/X825_V2.0
Pro správu napájení je k této desce potřeba deska X735.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Душан »

Teď už je skladem ale skoro 2 měsíce nebyla :roll:
Ale rozchodil jsem to parádně i s touhle deskou jak mám. Už jsem objednal tu napájecí desku X 735 nějak to dám dohromady a bude to makat.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Pete30 »

Ok jak jsem psal s touto deskou na první dobrou :roll:
Až budeš mít tu desku dej vědět jak je řízen ventilátor atd ;)
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Душан »

Píšou, že se nemusí nic nastavovat u té desky. Nebo myslíš, že se musí někde něco nastavit, aby se ten větrák reguloval?

Prosím pěkně kde najdu ten soubor db který se musí smazat aby nebyly chyby ?
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Pete30 »

Tu desku neznám proto jsem chtěl vědět jak to bude fungovat, ale předpokládám že ten ventilátor poběží, jen netuším jak je řízen.
Pokud chceš odstranit db tak to jde i z uživatelského rozhraní: File editor a /config/home-assistant_v2.db tři tečky klikneš a tam máš delete.
Je, ale lepší zastavit HA a smazat, používám Totalcmd pod win10 a přes SFTP se dostanu do složek HA a tam to smažu.
Potom restartuj HA a on si vytvoří novou db.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Душан »

Už jsem to smazal a restartoval. Vypadá že to běží svižněji než na sd kartě.
Taky jsem zvědavej že jak ten větráček se bude regulovat . Snad to do ty krabičky nějak narvu. Škoda by ji bylo :roll:
No mám z toho pěknou radost jak to maká
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 190
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Postup Instalace HA na SSD s Raspberry Pi4 4GB

Příspěvek od Душан »

deska.jpg
deska.jpg (25.23 KiB) Zobrazeno 213 x
Ahoj Pete30, tak jsem usadil desku x735 a větráček se netočí. napájení mám zapojené přímo do té desky x735
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, sonoff, esp,Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Odpovědět