Systém nebootuje bez monitoru

Raspberry Pi 4 Model B (1 GB, 2 GB, 4 GB and 8 GB model) 64-bit
zabak
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 10
Registrován: 22. leden 2021, 20:02
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od zabak »

Myslíš z flashky, nebo mám raději zkusit rovnou kartu.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

zabak píše: 22. leden 2021, 21:21
Ten převodník je nějaký noname. Ale nemyslím, že by v tom byl problém.

Jinak k těm převodníkům sata ,opravdu na nich záleží ne na všech to jede hlavně když nemají podporu UAS.
Sám používám desku pro Rpi X825 ,ale super jsou pouzdra Axagon (je tu i odkaz na foru) je za pár peněz a funguje koupil jsem ho pro boot serveru LMS (hudba) a na první dobrou.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

zabak píše: 22. leden 2021, 21:36 Myslíš z flashky, nebo mám raději zkusit rovnou kartu.
Já bych šel přes kartu a ověřit si potom verzi (pokud mluvíme o bootladeru) vezmi to podle toho postupu je ověřen a funguje
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

Rezervuj pro Rpi4 HA na základě mac IP adresu na routeru ať ji nezmění potom by byl také problém (potřebuje přístup na net)
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

zabak
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 10
Registrován: 22. leden 2021, 20:02
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od zabak »

Mám něco podobného tomuto: https://dscable.en.made-in-china.com/pr ... erter.html
Také to má 2 USB, při vyšší spotřebě HDD jsem to občas použil.
Tohle te ten Axagon co používáš? https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp2-fas ... 256878.htm

Adresa na routru je rezervovaná, tam je to ok.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

Ten axagon to není on vydrž najdu ho taky jsem ho koupil na Alze
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

zabak píše: 22. leden 2021, 22:00 Mám něco podobného tomuto: https://dscable.en.made-in-china.com/pr ... erter.html
Také to má 2 USB, při vyšší spotřebě HDD jsem to občas použil.
Tohle te ten Axagon co používáš? https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp2-fas ... 256878.htm

Adresa na routru je rezervovaná, tam je to ok.
Toto je on https://www.alza.cz/axagon-ee25-xa6-ali ... 91.htm?o=1
Nebudeš litovat
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

zabak
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 10
Registrován: 22. leden 2021, 20:02
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od zabak »

Krabička je na pytel, potřebuji disk chytit do rámečku https://www.thingiverse.com/thing:3850735.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 669
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

Dobrá tak bych šel do toho co jsi poslal https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp2-fas ... 256878.htm
pravděpodobně to bude mít stejnou desku jen bez krabičky a má:
Podpora UASP (USB Attached SCSI Protocol)
To by mělo frčet v poho.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

TomMiga
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: 06. leden 2021, 12:31

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od TomMiga »

Přesně tohle jsem řešil hned po novém roce když jsem přecházel z RPI3 na RPI4. Udělal jsem instalaci na SSD a po všemožném nastavení jsem RPI4 odnesl domu a zapnul jsem ho bez monitoru. Když jsem se ale chtěl připojit přes VNC tak jsem zjistil že to nejde. Tak jsem hledal a pomohl mi tento topic :

Kód: Vybrat vše

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=216737
RPI4 naběhlo jen s připojeným monitorem. Pokud byl monitor odpojen tak nenaběhl, musel jsem připojit monitor a restartovat natvrdo.

myslím že jsem postupoval podle tohohle :
I got it to work again after this steps:
ssh into the pi
sudo raspi-config
- choosing 7 Advanced options
- choosing A5 Resolution
- choosing Default 720x480
- rebooting
- trying to VNC
- failed with the same error message
- repeating the ssh
- going into raspi-config
- changing resolution to
- DMT Mode 82 1920x1080 60Hz 16:9
- rebooting, connecting with vnc

Odpovědět