Systém nebootuje bez monitoru

Raspberry Pi 4 Model B (1 GB, 2 GB, 4 GB and 8 GB model) 64-bit
zabak
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: 22. leden 2021, 20:02

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od zabak »

Myslíš z flashky, nebo mám raději zkusit rovnou kartu.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 177
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

zabak píše: 22. leden 2021, 21:21
Ten převodník je nějaký noname. Ale nemyslím, že by v tom byl problém.

Jinak k těm převodníkům sata ,opravdu na nich záleží ne na všech to jede hlavně když nemají podporu UAS.
Sám používám desku pro Rpi X825 ,ale super jsou pouzdra Axagon (je tu i odkaz na foru) je za pár peněz a funguje koupil jsem ho pro boot serveru LMS (hudba) a na první dobrou.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 177
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

zabak píše: 22. leden 2021, 21:36 Myslíš z flashky, nebo mám raději zkusit rovnou kartu.
Já bych šel přes kartu a ověřit si potom verzi (pokud mluvíme o bootladeru) vezmi to podle toho postupu je ověřen a funguje

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 177
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

Rezervuj pro Rpi4 HA na základě mac IP adresu na routeru ať ji nezmění potom by byl také problém (potřebuje přístup na net)

zabak
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: 22. leden 2021, 20:02

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od zabak »

Mám něco podobného tomuto: https://dscable.en.made-in-china.com/pr ... erter.html
Také to má 2 USB, při vyšší spotřebě HDD jsem to občas použil.
Tohle te ten Axagon co používáš? https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp2-fas ... 256878.htm

Adresa na routru je rezervovaná, tam je to ok.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 177
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

Ten axagon to není on vydrž najdu ho taky jsem ho koupil na Alze

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 177
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

zabak píše: 22. leden 2021, 22:00 Mám něco podobného tomuto: https://dscable.en.made-in-china.com/pr ... erter.html
Také to má 2 USB, při vyšší spotřebě HDD jsem to občas použil.
Tohle te ten Axagon co používáš? https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp2-fas ... 256878.htm

Adresa na routru je rezervovaná, tam je to ok.
Toto je on https://www.alza.cz/axagon-ee25-xa6-ali ... 91.htm?o=1
Nebudeš litovat

zabak
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: 22. leden 2021, 20:02

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od zabak »

Krabička je na pytel, potřebuji disk chytit do rámečku https://www.thingiverse.com/thing:3850735.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 177
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od Pete30 »

Dobrá tak bych šel do toho co jsi poslal https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp2-fas ... 256878.htm
pravděpodobně to bude mít stejnou desku jen bez krabičky a má:
Podpora UASP (USB Attached SCSI Protocol)
To by mělo frčet v poho.

TomMiga
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: 06. leden 2021, 12:31

Re: Systém nebootuje bez monitoru

Příspěvek od TomMiga »

Přesně tohle jsem řešil hned po novém roce když jsem přecházel z RPI3 na RPI4. Udělal jsem instalaci na SSD a po všemožném nastavení jsem RPI4 odnesl domu a zapnul jsem ho bez monitoru. Když jsem se ale chtěl připojit přes VNC tak jsem zjistil že to nejde. Tak jsem hledal a pomohl mi tento topic :

Kód: Vybrat vše

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=216737
RPI4 naběhlo jen s připojeným monitorem. Pokud byl monitor odpojen tak nenaběhl, musel jsem připojit monitor a restartovat natvrdo.

myslím že jsem postupoval podle tohohle :
I got it to work again after this steps:
ssh into the pi
sudo raspi-config
- choosing 7 Advanced options
- choosing A5 Resolution
- choosing Default 720x480
- rebooting
- trying to VNC
- failed with the same error message
- repeating the ssh
- going into raspi-config
- changing resolution to
- DMT Mode 82 1920x1080 60Hz 16:9
- rebooting, connecting with vnc

Odpovědět