Integrace zigbee

www
Odpovědět
radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Integrace zigbee

Příspěvek od radek »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, používá někdo z vás ZigBee koordinátor (https://www.chytrevypinace.cz/ZigBee-Ko ... JEEALw_wcB)
případně to je to stejné jako zigbee gateway a po připojení tohoto můžu do HA přidávat Zigbee zařízení? Děkuju za radu, nikdy jsem to nedělal. Mám zatím vše na wifi.

modern
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 40
Registrován: 20. říjen 2020, 13:46
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od modern »

Taky jsem toho měl dost jen na wifi, ale časem jsem to , co šlo, vyměnil za zigbee zařízení.
Uvažoval jsem tehdy právě buď ten koordinátor, který píšeš, ale nakonec jsem to vyřešil tímto Conbee 2 ..

https://blog.vyoralek.cz/iot/vlastni-zi ... -a-deconz/

Jednak tehdy mohl připojit výrazně více zařízení a měl lepší dosah. Sice byl dražší, zato vypadá vizuálně líp.
Dodnes jsem s tím spokojený a nelituji.

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od radek »

Předpokldám že integrace do HA je úplně v pohodě, co jsem zatím prošel návody nemělo by to být nic strašného :-) Primárně jsem nechtěl aby to mělo nějaký cloud, což je tady ok.

Kde jsi to koupil? Amazon, nebo nějaký český dodavatel do má? Nenarazil jsi na něco, co by nešlo připojit? Co jsem videl seznam podporovanych zarizeni tak je o dost kratsi :-(

Díky moc

modern
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 40
Registrován: 20. říjen 2020, 13:46
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od modern »

Koupil jsem přes Amazon a integrace podle návodu napoprvé.
Mám tam připojené vše od Xiaomi/Aqara - motion, open, thermo sensory a switche. Ikea žárovky a Ikea vypínač. Power plug od Xiaomi a Blitzwolf. Spínač od Lonsohno. Vše , co jsem chtěl, jsem připojil. Nové věci ale vždy nejprve zkontroluji, jestli půjdou připojit.

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od radek »

Podle čeho kontroluješ, seznam na webu Conbee není moc dlouhý, ale četl jsem že i zařízení co nejsou na seznamu se povedlo integrovat.

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od radek »

Ahoj, snažím se rozběhnout CC2531 a vše mám nachystáno, ale po spuštění se mi objevil tento problém viz obrázky níže.
Bez názvu1.png
Bez názvu1.png (10.14 KiB) Zobrazeno 383 x
Bez názvu2.png
Bez názvu2.png (9.58 KiB) Zobrazeno 383 x
Vypadá to jako by byl problém v komunikaci, ale vše jsem konfiguroval podle https://blog.vyoralek.cz/iot/vlastni-zigbee-gateway/ a i tak tomu asi něco chybí :-(

EDIT: Tak toto jsem vyřešil, ale nějak nevím jak mam dát vyhledávat abych nějaké zigbee zařízení našel
Naposledy upravil(a) radek dne 25. listopad 2020, 16:53, celkem upraveno 1 x.

modern
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 40
Registrován: 20. říjen 2020, 13:46
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od modern »

radek píše: 18. listopad 2020, 20:32 Podle čeho kontroluješ, seznam na webu Conbee není moc dlouhý, ale četl jsem že i zařízení co nejsou na seznamu se povedlo integrovat.
Tak třeba podle tohoto seznamu .... https://zigbee.blakadder.com/

PepYk_
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 34
Registrován: 03. květen 2021, 12:29
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od PepYk_ »

Firma Texas Instrument má poměrně širokou nabídku koordinátorů.
Konkrétně CC2531 bych si ale v současné době už asi nekoupil. K nahrání fw je zapotřebí USB adaptér. Počet zařízení max 40.
Já osobně používám CC1352P-2. Jednoduchý flash a bezproblémový chod přes Zigbee2Mqtt.
Tady je přehled koordinátorů a fw: https://github.com/Koenkk/Z-Stack-firmw ... oordinator

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 588
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 56 poděkování

Re: Integrace zigbee

Příspěvek od Pete30 »

radek píše: 25. listopad 2020, 15:07 Ahoj, snažím se rozběhnout CC2531 a vše mám nachystáno, ale po spuštění se mi objevil tento problém viz obrázky níže.

EDIT: Tak toto jsem vyřešil, ale nějak nevím jak mam dát vyhledávat abych nějaké zigbee zařízení našel
Bylo by dobré pokud napíšeš: Tak toto jsem vyřešil napsat také jak jsi vyřešil protože když někdo bude mít stejný problém a bude hledat řešení tak zde ho nenajde.
Díky
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět