hele také jsem zkoušel na 5V ale úplně to stejné, docela mě to už točí tak jednoduchá věc a člověk se s tím tak dlouho moří

mám tu ještě https://dratek.cz/arduino/1155-eses-mos ... itace.html ale jak to zapojit?
hele také jsem zkoušel na 5V ale úplně to stejné, docela mě to už točí tak jednoduchá věc a člověk se s tím tak dlouho moří
zapojeno ale ventilátor se netočí vůbec ani při 100% výkonu, když nastavuji výkon se dle toho svítí ta červená ledka na tom FETu takže signál tam jde, je otázka jeslti tohle se nemá upravit?tiimsvk píše: ↑18. září 2023, 09:00 Ten modul čo máš je N-channal power mofset, ktorý je možtné použiť s vetrákom na ovládanie PWM.
Zapojenie je high side:
VIN - > vstup 24V
V+ -> výstup + do ventilatoru
GND -> GND vstup
V- -> GND na ventilatoru
Zapojenie logic side
VCC -> 3V3
GND -> GND
SIG -> GPIO12
S tým, že Tach pin zostane ako bol a PWM pin zostane nezapojený
Kód: Vybrat vše
output:
- platform: ledc
pin:
number: GPIO12
frequency: "25kHz"
id: fanhub_pwm
Kód: Vybrat vše
#-------------------------------------------
# OUTPUTS
output:
# RadiationShield Fan 5V
# control whit PWM NPN Darlington TIP122
- platform: ledc
pin: "$fan_pwm_pin"
frequency: 20000 Hz
id: radiationshield_fan_pwm
fan:
- platform: speed
output: radiationshield_fan_pwm
name: "${friendly_name} RadiationShield Fan"
id: radiationshield_fan
tak jsem připojil multimetr a je tam na výstupu do ventilátoru 13V což je málo, když odpojím ventilátor vyskočí to na 24V tedy omezuje to zjevně proud, což je ale pro PWM ventilátor špatně, nemůžete přeci omezovat na DC napájení ani proud ani napětí, musí se to ovládat pomocí toho PWM signálu, tohle jsme už zkoušel na laboratorním zdroji že jsem omezoval proud a ventilátor samozřejmě točit nechtěl a nebo dělal to že se furt vypínal a zapínal....tiimsvk píše: ↑18. září 2023, 21:30Moje nastavenie pre ventilator v meteostanici.Kód: Vybrat vše
#------------------------------------------- # OUTPUTS #------------------------------------------- output: #------------------------------------------- # RadiationShield Fan 5V # control whit PWM NPN Darlington TIP122 #------------------------------------------- - platform: ledc pin: "$fan_pwm_pin" frequency: 20000 Hz id: radiationshield_fan_pwm fan: - platform: speed output: radiationshield_fan_pwm name: "${friendly_name} RadiationShield Fan" id: radiationshield_fan
Nie som si isty ci cervena led je pripojena ku signalu alebo len k 3v3 a gnd
Mas aj iny fan na skusku?
ono to vzniklo že jsem to testoval na stole, v produkci mám vždy centrální zdroj a step downy, ale bylo mi divný proč to regulovat šlo třeba nahoru ale dolu ne...