ePaper displej pro zobrazování entit - výroba
- Pete30
- Moderátor
- Dal poděkování: 152 poděkování
- Dostal poděkování: 319 poděkování
Re: ePaper displej pro zobrazování entit - výroba
Já šel cestou že kontroluji každou minutu jestli se změnilo něco v datech a zároveň je to podmíněno pohyb senzorem (viz původní příspěvek) a pokud je vše splněno spouští skript a aktualizuje display jinak ne.
Ikony mapuji na senzory podle stavu (bez porovnávání), zatím vše probíhá ke spokojenosti, nejhorší je to rozvrhnout na plochu displeje, aby to nějak vypadalo, to zabere nejvíce času a je to jen v základu meteo stanice.
Ikony mapuji na senzory podle stavu (bez porovnávání), zatím vše probíhá ke spokojenosti, nejhorší je to rozvrhnout na plochu displeje, aby to nějak vypadalo, to zabere nejvíce času a je to jen v základu meteo stanice.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách 

- bhmarten
- Pokročilý
- Dal poděkování: 29 poděkování
- Dostal poděkování: 9 poděkování
..tak o tom něco vím

HA - RPI4 4MB +(Argon One M2SSD) ( Wattrouter MX ) Původně HA na -> QNAP TS-451A - Virtualization Station / (Solax)
- Pete30
- Moderátor
Nebudu zakládat nové vlákno a dám to sem.
Jedna lidová tvořivost. Entity jsou vybrány s ohledem na to jak funguje tento display a proto není potřeba je často aktualizovat.
Celý display se aktualizuje každých 45 min potom podobu 20 sekund zkontroluje jestli není nějaká nová hodnota a pokud se uspí se na dalších 45 min
a to celé až do 23:00 hod kdy zůstane uspaný až do 7:00 hod ráno protože přes noc nepotřebuji aktualizovat data.
Tímto bych chtěl ještě poděkovat bhmarten, který mi připravil mezi vložku pro display do rámečku obrázku pro 3D tisk.
Ještě pověsit na zeď a je hotov další projekt.
Jedna lidová tvořivost. Entity jsou vybrány s ohledem na to jak funguje tento display a proto není potřeba je často aktualizovat.
Celý display se aktualizuje každých 45 min potom podobu 20 sekund zkontroluje jestli není nějaká nová hodnota a pokud se uspí se na dalších 45 min
a to celé až do 23:00 hod kdy zůstane uspaný až do 7:00 hod ráno protože přes noc nepotřebuji aktualizovat data.
Tímto bych chtěl ještě poděkovat bhmarten, který mi připravil mezi vložku pro display do rámečku obrázku pro 3D tisk.
Ještě pověsit na zeď a je hotov další projekt.

- bhmarten
- Pokročilý
super... koukám akvarista .. já bych potřeboval na teploty v akvárích další panel, teď jich mám 9
no já uvažuji, jestli k tomu co mám ještě nenacpat jeden panel stejně veliký nahoru, protože se zeigbee sítí teď mám spousty další zajímavých informací. A navíc tu mám ještě takové pěkné místo na stěně, kde si dovedu představit rozmístěné třeba tři takové rámečky pokaždé s jinou tématikou inforamcí, jediné co je problém - nechci baterie... takže natahat tam k ESPčkám přívody... ale pokud se to ukáže jako spolehlivé co teď mám, tak to začnu vymýšlet.
S tou grafikou jak tam máš to vypadá dobře.

no já uvažuji, jestli k tomu co mám ještě nenacpat jeden panel stejně veliký nahoru, protože se zeigbee sítí teď mám spousty další zajímavých informací. A navíc tu mám ještě takové pěkné místo na stěně, kde si dovedu představit rozmístěné třeba tři takové rámečky pokaždé s jinou tématikou inforamcí, jediné co je problém - nechci baterie... takže natahat tam k ESPčkám přívody... ale pokud se to ukáže jako spolehlivé co teď mám, tak to začnu vymýšlet.
S tou grafikou jak tam máš to vypadá dobře.
HA - RPI4 4MB +(Argon One M2SSD) ( Wattrouter MX ) Původně HA na -> QNAP TS-451A - Virtualization Station / (Solax)
- Pete30
- Moderátor
Já to mám také bez bat. tam kde to bude mám sádrokarton a za tím dutinu kam mám přístup a cca 2,5 m od toho mám baterie od solárka, tak tam půjde jen měnič na 5V a budu to napájet ze solárka.
Nechceš na entity, které potřebuješ aktualizovat často použít openHasp a dotykový display, funguje s displejem 7", umí to 12 stránek kde si listuješ a je to docela pecka.
Nechceš na entity, které potřebuješ aktualizovat často použít openHasp a dotykový display, funguje s displejem 7", umí to 12 stránek kde si listuješ a je to docela pecka.

- bhmarten
- Pokročilý
koukal jsem teď na to jak to testuješ.. v podstatě jsem původně chtěl někde mít tablet... což je podobné, ale tak nějak jsem zjistil že telefon se stále někde válí po ruce takže ani ten tablet nepotřebuji. na ovládání se někomu bude ten openHASP hodit.. viděl bych to třeba na nějakou stanici k akváriu, kde si nastavuješ pak světla, topení, hnojení.. PH + vizualizace akt. hodnot ... tam bych viděl přesně to využití.
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 12 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Hezke, hezke... Musim se take zkusit ke svemu eInku vratit...
Nad nejakou pokrocilejsi aktivaci toho display, nez jen cas jsi nepremyslel? Ja teba pred spanim rikam HA "Dobrou noc" a to vsechno pozhasina a tak
A rano bud opet pozdrav (prerika mi pocasi), nebo dobre funguje detekce budiku v telefonu...
Nad nejakou pokrocilejsi aktivaci toho display, nez jen cas jsi nepremyslel? Ja teba pred spanim rikam HA "Dobrou noc" a to vsechno pozhasina a tak

- Pete30
- Moderátor
Vzhledem k tomu že ep-display se nemůže aktualizovat často ( degradace a nevypadá to dobře) proto mám uděláno jen jako počasí a uspávám ho na 45 min, ještě tam mám takovou vychytávku, pomocníka přepínač, který mi ho odstaví od uspání protože když spí nedostaneš se do něj a trefovat se když zrovna načítá data je nešťastné. Co popisuješ také provozuji v automatizacích, ranní rutina přečte aktuální data o počasí , hodiny a potom spustí rádio a večerní rutina pokud zůstane něco zapnuto, světla, TV, rádio atd. a já zalezu do postele (senzor postele) vše se vypne.

- bhmarten
- Pokročilý
je prosím ta degradace někde popsána ? když ho aktualizuji nonstop každé 4min jaká tam je životnost ?
- Pete30
- Moderátor
Někde jsem četl 1 mil. cyklů, když se budu držet při zemi tak vezmu polovinu a jestli to dobře počítám tak obnova displeje každé 4 min je za rok
131400 x.
Toho obnovení bych se asi nebál i kdyby tak to bude mít životnost 5 - 10 let, ale co mi vadí je že to blbě vypadá když by se to mělo obnovovat například co 1 min.
131400 x.
Toho obnovení bych se asi nebál i kdyby tak to bude mít životnost 5 - 10 let, ale co mi vadí je že to blbě vypadá když by se to mělo obnovovat například co 1 min.