ePaper displej pro zobrazování entit - výroba

Odpovědět
bhmarten
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: ePaper displej pro zobrazování entit - výroba

Příspěvek od bhmarten »

jinak mám zálusk ještě na dny v týdnu :) asi by se to tam hodilo

a příjde mi to nějaký veliký teď ten panel když vidím jak se s tím piplám a ani nevím co tam dát už pak pomalu, co má smysl bez častého refreshe..
to už by se mi tam vešel i nějaký minikalendář... třeba zobrazit měsíc... a označit víkendy... nezkoumal jsi někdy ?
HA - RPI4 4MB +(Argon One M2SSD) ( Wattrouter MX ) Původně HA na -> QNAP TS-451A - Virtualization Station / (Solax)

Pete30
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 130 poděkování
Dostal poděkování: 287 poděkování

Příspěvek od Pete30 »

Chceš po mě název dne v týdnu, předpokládám že česky ? To bych asi dal. A co tak fáze měsíce s obrázky ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

bhmarten
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bhmarten »

Mimo téma (offtopic)
čeče fáze měsíce mě asi netankuje... to bych se stresoval dopředu že bude úplněk a že se nevyspím :) ... ale tak teď jsem začal ten design
bez toho dne v týdnu a asi to ani nevadí... resp. já bych mohl použít před datum jen zkratku - Po..Út..St.. nebo za to.. nevím.. pošlu ti ochutnávku :)
vypadá to že 10% displeje bude hotová.

nějaký vertikální nápis - text - se tady dá dělat nebo je to pasé ? ještě nevím, zda bych ho použil teda... jo poradil bych si obrázkem kdybych potřeboval, to je jasný.
HA - RPI4 4MB +(Argon One M2SSD) ( Wattrouter MX ) Původně HA na -> QNAP TS-451A - Virtualization Station / (Solax)

bhmarten
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bhmarten »

..prosím bude někdo vědět... zkouším tam dát graf, to se nějak povedlo.. ale mám zvoleno "DOTTED" ale při vykreslování je to pak takové.. no prostě to nejsou pak úplně body, přiložím obrázky. Nevím jak to dělá.. refresh panelu mám teď na 4min... a ten jeden časový dílek na grafu jsou 2hod. myslím že když jsem dal SOLID místo DOTTED tak to bylo podobné.
16948515888131.jpg
16948512223290.jpg
PS: pravá dolní část není dodělaná.. tohle vše bude pak jinak. ještě teda nevím jak :)

bhmarten
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bhmarten »

Mimo téma (offtopic)
Ještě by mě zajímala jedna věc... chtěl jsem ten panel dát k termostatu IMMERGAS - jednotka ARC U .. to je už inteligentní jednotka , která komunikuje s plynovým kotlem po napájecím kabelu BUS protokolem.. no a láká mě zkusit z téhle napájecí linky vytáhnout přes driver napětí pro esp32.. nikde jsem teda nenašel informace zda to někdo zkoušel, jestli se nerozsype komunikace nějakým rušením.

Pete30
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 130 poděkování
Dostal poděkování: 287 poděkování

Příspěvek od Pete30 »

Pokud splníš to že na výstupu budeš mít pro esp 5V a zdroj napájení linky bude mít dostatečné proudové zatížení neměl by být problém.
Počítej s tím že esp si vezme hlavě při bootu více proudu proto se běžně používají napájecí adaptéry 5V/1A pro esp.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

bhmarten
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bhmarten »

Pete30 píše: 16. září 2023, 11:02 Pokud splníš to že na výstupu budeš mít pro esp 5V a zdroj napájení linky bude mít dostatečné proudové zatížení neměl by být problém.
Počítej s tím že esp si vezme hlavě při bootu více proudu proto se běžně používají napájecí adaptéry 5V/1A pro esp.
jj. četl jsem, že tak těch 260mA je maximum u ESP32... což na 24V je zatážení 54mA -- to bych musel změřit kolik mA si bere ta termostatická jednotka teď... nikde jsem nenašel specifikace kotle, jaký má ten výstup max. zatížení... no jinak mě čeká sekání a sádrování a tomu bych se rád vyhnul no. zas mám za stěnou zvonek tak 1m nad tím.. odtamtud bych taky mohl udělat přívod. Tam bude jak 230V tak 12V z meanwellu. Nechám to projít hlavou.

bhmarten
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bhmarten »

. Dnes jsem si všiml, že tam mám na displeji takové duchy.. díval jsem se na fotky ze včera a už tam byly včera jen jsem je neregistroval...
zkusil jsem dát switch na desce z B na A a spravilo se to.. k čemu to přepínání AB slouží teda ?
Přílohy
16949384466460.jpg

bhmarten
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bhmarten »

16949595673131.jpg
16949595673782.jpg
...
Jelikož můj projekt e-PAPER 7.5" na zobrazení entit z HA je skoro u konce, děkuji tímto hlavně uživateli Pete30, který měl se mnou trpělivost a byť já jako totálně nepolíbený tímto systémem, kdy jsem nedokázal na displej napsat ani klasické" Hello world" :) , natož ho nějak propojit s HA, jsem se dostal až do této fáze. Myslím, že kód je taková trošku amatérská čunačina, proto ho sem nedávám.. pro sebe si ho ještě vyladím a popíšu, dal by se vylepšovat... fixovat souřadnice na jiné objekty apod. /to nemám/. Nicméně je to funkční a nebýt tohoto fóra, tak to nikdy nevznikne. Ještě mám v záloze displej, který umí partial refresh , tak to se určitě zas ozvu, jestli mi někdo poradí pak. Díky ! :thx:
(99% věcí se řešilo tady ve vlákně, takže další zájemci o e-paper pro HA entity - pokud si pročtou toto vlákno, najdou tam skoro všechny potřebné iformace.)

edit : doplním info o HW..
displej aliexpress 800x480
esp32 - aliexpress..bacha s esp8622 jsem to nerozchodil, má málo paměti
rámeček - rychlý model a 3D tisk, aby se mi to neválelo po stole... bude umístěno pak na stěně.
Naposledy upravil(a) bhmarten dne 19. září 2023, 12:15, celkem upraveno 2 x.

Baader
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Baader »

Vypada to super. Mozna male shrnuti, co vse je potreba koupit za hardware, treba i s odkazem, kdes kupoval, by se lidem hodilo.

Odpovědět

Zpět na „ESPHome“