Regulace chlazení Goodwe

www
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Pete30 »

Teď to trochu nechápu, display co vidím na obrázku má teplotu a poslední položka je chlazení a ta při mém kódu ukazuje teplotu ?
Co to je to chlazení já měl za to že to bude ten ventilátor a jaká je reálná hodnota entity_id: fan.chlazeni_goodwe_regulace_chlazeni v HA ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 1556
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 143 poděkování
Dostal poděkování: 189 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Lion® »

Душан píše: 07. březen 2023, 20:00
Jirko měřil jsem to, když je posuvník na 100% tak naměřím 3.33V a když je posuvník na 10% tak naměřím 0.5V
tak já si myslím, že to bude fungovat takto
https://tinyurl.com/2kt7exee
s tím novým modulem to začne otvírat na 2V to znamená za polovinou posuvníku
vyzkoušet to můžeš na tom schématu posouváním posuvníku vpravo "Current circuit"
________________
🍻 Přispěj a získej přístup do obsahu fóra pro dárce. :thx:
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

Uživatelský avatar
Dušan
Dárce - Donátor
Dárce - Donátor
Příspěvky: 358
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Dušan »

Pete30 píše: 07. březen 2023, 20:12 Teď to trochu nechápu, display co vidím na obrázku má teplotu a poslední položka je chlazení a ta při mém kódu ukazuje teplotu ?
Co to je to chlazení já měl za to že to bude ten ventilátor a jaká je reálná hodnota entity_id: fan.chlazeni_goodwe_regulace_chlazeni v HA ?
Přesně tak jak říkáš by to mělo být, ale není. Místo stavu to ukazuje teplotu.
entita id: fan.chlazeni_goodwe_regulace_chlazeni v HA ukazuje OFF a na posuvníku je 0%
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D GigaBlue + oscam , TV Philips 70" síť Unifi, GW 10K ET+ , Dynes 10kWh, 8.1kwp

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Pete30 »

Jasně už to vidím, ty to posíláš z HA jako senzor, ale ty to musíš poslat jako binary_sensor jinak to bude ukazovat %
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Dušan
Dárce - Donátor
Dárce - Donátor
Příspěvky: 358
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Dušan »

Pete30 píše: 07. březen 2023, 21:10 Jasně už to vidím, ty to posíláš z HA jako senzor, ale ty to musíš poslat jako binary_sensor jinak to bude ukazovat %
Udělal jsem to jako binary sensor a pořád to ukazuje teplotu

Už to jde ten kód je takto

Kód: Vybrat vše

      if (id(regulace).state) {
        it.print(0, 52, id(pismo), "Chlazení: ON");
      } else {
        it.print(0, 52, id(pismo), "Chlazení: OFF");
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D GigaBlue + oscam , TV Philips 70" síť Unifi, GW 10K ET+ , Dynes 10kWh, 8.1kwp

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Pete30 »

Divné, přesně jak jsem poslal zde mám hlídání ventilátoru HA a display mi ukazuje on/off bez problému.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Dušan
Dárce - Donátor
Dárce - Donátor
Příspěvky: 358
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Dušan »

Pete30 píše: 07. březen 2023, 22:33 Divné, přesně jak jsem poslal zde mám hlídání ventilátoru HA a display mi ukazuje on/off bez problému.
Mě tam právě na ten tvůj kod pri fleshi ukazuje tuhle chybu

Kód: Vybrat vše

/config/esphome/chlazeni.yaml: In lambda function:
/config/esphome/chlazeni.yaml:93:57: warning: format '%f' expects argument of type 'double', but argument 7 has type 'int' [-Wformat=]
   93 |       it.printf(0, 52, id(pismo), TextAlign::BASELINE_LEFT, "Chlazení: %.1f", id(regulace1).state);
20230307_224805.jpg
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D GigaBlue + oscam , TV Philips 70" síť Unifi, GW 10K ET+ , Dynes 10kWh, 8.1kwp

kiklhorn
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 880
Registrován: 03. červenec 2021, 18:35
Dal poděkování: 105 poděkování
Dostal poděkování: 205 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od kiklhorn »

Vše co si přinesu domů je buď Shelly, nebo to skončí buď pod ESPhome nebo pod Zigbee2mqtt.
Ajťák co pamatuje BBS a OS/2 Warp a je mu jedno o jaký systém nebo síťařinu běží.
HA OS jako jedna z Proxmox VM na Odroid H3+/64GB https://github.com/tteck/Proxmox

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Pete30 »

Душан píše: 07. březen 2023, 22:45
Pete30 píše: 07. březen 2023, 22:33 Divné, přesně jak jsem poslal zde mám hlídání ventilátoru HA a display mi ukazuje on/off bez problému.
Mě tam právě na ten tvůj kod pri fleshi ukazuje tuhle chybu
Ano já jsem ti přidal jen ten konec ke tvému kódu a tam je chyba která se ti ukazuje protože tam má být %s
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3143
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 166 poděkování
Dostal poděkování: 352 poděkování

Re: Regulace chlazení Goodwe

Příspěvek od Pete30 »

Celé to bude, je takto

Kód: Vybrat vše

it.printf(0, 52, id(pismo), TextAlign::BASELINE_LEFT, "Chlazení: %s", id(regulace).state ? "ON" : "OFF");
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „ESPHome“