PZEM-017 a připojení do HA

www
Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Prohlídni připojení k pzem-17 jestli máš dobrý kontakt ve svorkovnici (skříplá izolace může být problém)
Prohlidni pájení na převodníku jestli tam není studeňák
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Tj, ale výsledek bude asi stejný.

Je nějaký způsob, jak otestovat, zda je spojení jen s převodníkem správně?

Nebo jak vyzkoušet, že jede PZEM? Nemá na něm taky něco blikat?

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Na pzem nic nebliká, možná uvnitř (nerozebíral jsem).
Pokud máš převodník RS458 na USB je možné se připojit na pzem pomocí jejich aplikace a PC win
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Co můžeš ještě zkusit je použít jiné piny na nodemcu, ale nezapomeň to definovat v konfiguraci.
Nevidím důvod prč by to nejelo, mám tu postavené dva, jeden na nodencu a druhý na D1 mini a vše jede ok již několik měsícu a na obou stejné piny a stejná konfigurace.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Teď jsem se podíval na to tvoje poslední zapojení.
Nepoužívej to napětí 3.3V. Proste to napájení dej jednotně na Vin, netuším co to tam způsobuje, aby se to nepralo mezi sebou a ještě jsi něco nezničil
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Takže i převodník napájet 5v? Já myslel, že má být na 3.3v.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Jasně 5V
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Máš odkaz kde jsi ho koupil ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Ano, odtud jsem kupoval.

Odpovědět

Zpět na „ESPHome“