PZEM-017 a připojení do HA

www
budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Kombinace RX TX a D1 D2 už jsem zkoušel, ale na převodníku bliká v určeném intervalu vždy jen jedna ledka. Buď RX a když prohodím, tak TX.
Ale v logu se mi zatím nikdy nic nenapsalo.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Dej to na těch 5V
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Jakože na 5v napíchnout ten PZEM? Na nodemcu mám jen 3.3v, takze musím vzít zvlášť odjinud, je to tak?

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Napájíš to přes micro usb?
Změř si co je na pinu VIN, mělo by tam být 5V
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Ano, je tam necelých 5v.

Zkusil jsem, ale pořád bliká jen jedna led.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Něco děláš špatně.
Máš převodník připojen na D1 a D2 a máš to TX na RX nodemcu a RX na TX nodemcu ?
V konfiguraci máš ?

Kód: Vybrat vše

uart:
  tx_pin: D2
  rx_pin: D1
  baud_rate: 9600
  stop_bits: 2
Jsi si skutečně jistý že na pin D2 ti jde RX z převodníku a D1 na TX převodníku ?
Pokud ano a nic to neměří zapoj to bez křížení TX na TX a RX na RX
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Aktuálně mám zapojeno takto:
pzem.png
Prohazuji jen D1 s D2, ale vždy se na převodníku jen změní blikání z RX na TX. Obě neblikají nikdy.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Zkoušel jsi jak jsem psal dát to bez křížení TX na TX a RX na RX ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

budis
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 23
Registrován: 16. červenec 2022, 13:13

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od budis »

Tzn, prohodit mezi sebou kabely k D1 a D2. Ano zkoušel jsem.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1144
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 57 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Re: PZEM-017 a připojení do HA

Příspěvek od Pete30 »

Nebo stačí co jsem taky psal to prohodit v yaml :

Kód: Vybrat vše

uart:
  tx_pin: D1
  rx_pin: D2
  baud_rate: 9600
  stop_bits: 2
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „ESPHome“