Kamera v HAAS - Tapo C200

www
modern
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 46
Registrován: 20. říjen 2020, 13:46
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od modern »

Tak jsem si prošel tvým návodem a funguje to :) - Díky !

K tomu prvnímu kroku - složku TMP jsem musel ručně vytvořit, jinak to hlásilo chybu.

Přemýšlím, jestli by šlo udělat nějak, abych se rychle v HA dostal k těm uloženým nahrávkám a mohl si je hned přehrát.

Nyní jsem musel přes File Editor do složky TMP, nahrávku uložit do PC a pak teprve přehrát.

Budu rád za radu .

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od radek »

Ahoj, přímo v HA jsem to nezkousel, mrknu na to.Teďka tu válčím s grafikou :-(. Dokonce je problém i to nějak snadno dávat například na NAS :-( takze se to řeší skriptem v shellu, ktery se automaticky pouští a někam to video z RPI přesouvá.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 758
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od Pete30 »

Mám dva dotazy:
1 povedlo se ti pořizovat snímky do ext. uložiště nebo jen local?
2 Obraz této kamery je v pohodě dá se na to dívat?
Docela mě to láká i vzhledem k zajímavé ceně. Něco prostě na experimenty :D
Díky
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

modern
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 46
Registrován: 20. říjen 2020, 13:46
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od modern »

1 - Zatím mám videa z kamery uložené lokálně na disku SSD
2 - obrazová kvalita je OK, asi závisí na typu kamery
3 - dneska jsem si upravil v Configuration.yaml takto:
homeassistant:
media_dirs:
media: /media
recording: /config/tmp
allowlist_external_dirs:
- '/config/tmp'
4 - takto stačí klliknout na záložku v levém menu HA - Prohlížeč médií a vybrat složku /tmp a ukážou se všechny nahrávky, které jdou rovnou spustit .

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od radek »

Pokud mam HA na SD, je možné připojit například externí disk přímo do USB a tam nahrávat? Případně vybrat jiné síťové úložiště. Neřešil to někdo, už nějakou dobu hledám a zkouším a nejde mi to. :-(

EDIT:
Pokus o připojení sdílené složky končí takto:

Kód: Vybrat vše

mnt $  mount -t cifs //192.168.0.226/Camera /config/tmp/Camera
mount: mounting //192.168.0.226/Camera on /config/tmp/Camera failed: Permission denied

PetrJ
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: 17. listopad 2020, 15:05

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od PetrJ »

Ahoj, prosím o radu, nevím co dělám špatně, chtěl jsem přidat do motioneye kameru tp-link tapo C310, po nastavení přihlášení mi nejde obraz. nejde ani s jinou kamerou, zkoušeno i na jiných prohlížečích, jsem nováček. děkuji.
PS: Připojení přes rtsp, datový proud funguje přes VLC.

- již vyřešeno, bylo potřeba otevření portu 554 na routeru

radek
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 81
Registrován: 03. říjen 2020, 09:48
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Kamera v HAAS

Příspěvek od radek »

Jo, to bude ono :-) nicmene C310 co jsem zkoušel mi nešla přes Tapo Control dostat do HA vubec :-( Cili jen pres MotionEye

Odpovědět