Neustálé padnutí wifi

Bez ní to nejde.
Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Tad »

jj je to stejny, nevim jak ty, ale ja v AP nikde nic nenastavuju :) jen pripojim a adoptuju do site ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Душан »

Jasný to jsem potřeboval slyšet. Máš na zahradu natažený utp kabel k Meshi nebo to máš řešený vzduchem?
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Tad »

vsude kabely, kamkoliv jsem tahal 230/400V tak do kopoflexky minimalne 3 UTP :D :D, obdobi repeatru a dalsich zlepsovatek mam jiz nekolik let nastesti za sebou ;)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Душан »

Právě jsem se taky vyléčil :D
Půjdu tedy tvojí cestou. Děkuji za dobré rady.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

PepYk_
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 90
Registrován: 03. květen 2021, 12:29
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od PepYk_ »

S tím kabelem jsem to udělal stejně. V rodinném domku jsem nakonec natahal kolem 700 metrů FTP kabelu. Říkal jsem si, buď ho využiju nebo ne.
Pro Home Assistanta ale volím raději, když to jde, zařízení Zigbee. Není potom třeba řešit stabilitu wi-fi sítě nebo nějaké repeatry či AP ;)
O rozšíření signálu se mi postará třeba obyčejná zigbee zásuvka nebo třeba relé Sonoff.
zigbee.jpg

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Душан »

Tad píše: 17. červen 2021, 12:15 vsude kabely, kamkoliv jsem tahal
Tak už mám hotovo zatím to maká úplně libově snad mi zase nespadne síť.Chtěl jsem se zeptat na pár otázek určitě to budeš mít vošláplý :D

1. Když mám v unifi controler vytvořený SSID můžu ho sdílet jak s AP LR tak současně s AP Mesh jako společnou skupinu? Nebude to dělat brikule??

2. Jak řešíš signál na zahradě? AP-Mesh má přehnaný signál svitím přes 3 ulice, nebou lidi nebo někdo nadávat že je ruším? Zkoušel jsem dávat vysilání na low, ale že by to vysílalo nějak míň se mi nezdá.

Moc děkuji za odpověď.
ap.jpg
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Tad »

Jasný mám 2 SSID ve všech třech AP stejný, jednu pro hosty ( s omezeným přístupem a omezenými rychlostmi) a druhou pro nás, přechod z venku dovnitř zvládá naprosto perfektně ani online hry se nezačnou přehlasovat prostě jak kdybys byl pořád na jednom AP. Mesh mám umístěny v rohu zahrady asi 2m vysoko problém s přesahem signálu nemám, ty ho máš dost vysoko, a sousedí ti můžou vlézt na záda, vůbec bych to neřešil. A jestli chceš ještě silnější tak si v nastavení nastav že jsi v USA tam nemají tak velké omezení vysílacího výkonu a AP začne vysílat ještě víc :)

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Душан »

Dobře, tak to tak nechám nastavený. Bál jsem se, aby se to nějak nehádalo mezi sebou. Aspoň nemusím mít 20 SSID a stačí pouze dvě jako máš ty.
Já jsem tak vyškolený s těch TP linků, že se bojím něco nastavit :D aby to zase nespadlo.
Já to mám cca 6 metů vysoko a barák mám na kopci trochu, tak možná proto to tolik vysílá.Byl jsem na procházce se psem a takových 500 až 600 metrů normalně svítím a dvě paličky signálu mám na mobilu. Nedokážu si představit jak to musí vysílat ve volném prostranství, kde vůbec nic není.
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Uživatelský avatar
Душан
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 221
Registrován: 30. březen 2021, 08:25
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Душан »

Poslušně hlásím, že po měsíci a půl neeviduji žádný výpadek ani jednoho zařízení. Prostě žádný problém se sítí.
Vždycky jsem si myslel, že sonofy a různé zařízení jsou čínské sráče a nikdy to nebude fungovat dokonale a korektně do té doby než jsem vyměnil router.
Unifi maká jako sviňa, nikdy bych neřekl, že kvalitní router je nejdůležitější pro chod home assistant.
Asi jsem se hodně spletl :D
Rpi 4 8GB RAM Home assistant běží na ssd, Esp, Sonoff ještě pořád jde, Tasmotka je hodně dobrá, ale Tuya nebrat :D 2x Mecool kiii pro coreElec , TV Philips 70" síť Unifi

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 243
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Neustálé padnutí wifi

Příspěvek od Tad »

Já to říkám pořád, maká to jak blbý, vždy mám problém jen když se v tom začnu "vrtat" :D :D :D

Odpovědět

Zpět na „Síť“