FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Automatizace tvořené přímo, pomocí funkcí HomeAssitent(a).
sepaby
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 9
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51

FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od sepaby »

Ahoj
Jsem sátník a na stará kolena jsem si pořídil FVE. Mám sesstavu s GOODWE a při pokusu o monitorování FVE jsem zjistil že SEMS portal je v podstatě nanic.Při pátrání po netu jsem narazil na Home Assistant ktery se mi zdál rozumný a tak jsem do něj šel. Mimochodem zatím super. po úvodních problémech s instalací která se po cca týdnu podařila a problému s přihlášením ,pomohli ste vyřešit díky, jsem úspěšně integroval GOODWE.
Teď ale nastalo peklo.Když už mám HA tak proč tam nepřidat ještě něco? Povedlo se mi integrovat ESP a několik jich zprovoznit dále mi běží
SONOF 4CH zatím není k ničemu připojený, ale chodí.
Teď k věci.
HA běží na PC konkrétně Fujitsu Futro S720 AMD GX-217GA, 2GB a chtěl bych vyřešit automatizaci vytěžování FVE vím někdo namítne proč když je to vyřešené ruznýma vytěžovačema za nekřesťanské peníze, ale já si myslím že by to šlo řesit v HA a za zlomek ceny. Pokoušel jsem se vytvořit automatizaci a nějak se v tom ztrácím. Představa je taková.Mám ESP na něm světelný senzor TEM6000 (je vůbec vhodný) dále senzor z GOODWE
to vyhodnotit a sepnout kanál na SONOF a poslat elektriku na topení boiler. Pomůže mi někdo?
Jen vemte v úvahu že mi je 55 a už mi to hůře pálí a v mém mládí byl vrchol techniky telefon s otáčecím číselníkem a kdo měl barevnou telku k tomu chodila celá ves na hokej.
Díky

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 260
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 50 poděkování
Dostal poděkování: 22 poděkování

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od Tad »

Ted jsem toto nastavoval kamarádovi, světelný senzor vidím jako zbytečný, využívám senzory přetoků z Goodwe , má patronu 2,2kw, poku jsou přetoky vyšší než 2,4kW zapne patronu, pokud přetoky klesnou pod 100W tak patronu vypne, mám to v Node red ale pro představu ta snad bude stačit ;)
Přílohy
patrona.png

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 699
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 83 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od Lion® »

sepaby píše: 07. září 2022, 10:10 Mám ESP na něm světelný senzor TEM6000 (je vůbec vhodný) dále senzor z GOODWE
to vyhodnotit a sepnout kanál na SONOF a poslat elektriku na topení boiler.
Ahoj.
Pokud si chceš naklikat klasickou automatizaci v HA šel bych na to přes dva spouštěče.
takže Spouštěč - číselný stav - klik na tři tečky vpravo u spouštěče ID spouštěče - v řádku ID spouštěče napiš třeba: zapnout - Entita: dej entitu přetoky - do řádku větší než: hodnotu která vyhovuje.
Druhý spouštěč: Přidat spouštěč - číselný stav - opět tři tečky : přidat ID - ID třeba : vypnout - entita je ta stejná jako v prvním spouštěči - menší než (třeba 100W).
Potom : Akce - typ : Volby - Volba 1 -Podmínky - Typ podmínky: spouštěč - ID spouštěče vyber z nabídky "zapnout" - Přidat akci - typ: zavolat službu - služba: (pravděpodobně) switch.turn_on a vyber entitu kanálu na Sonoffu.
Přidat volbu - a téměř stejné jako volba 1, s tím rozdílem že vybereš ID spouštěče "vypnout" a služba bude samozřejmě switch.turn_off
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

sepaby
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 9
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od sepaby »

Tad píše: 07. září 2022, 10:30 Ted jsem toto nastavoval kamarádovi, světelný senzor vidím jako zbytečný, využívám senzory přetoků z Goodwe , má patronu 2,2kw, poku jsou přetoky vyšší než 2,4kW zapne patronu, pokud přetoky klesnou pod 100W tak patronu vypne, mám to v Node red ale pro představu ta snad bude stačit ;)
Dobrý nápad, ale : 1/ nejak se mi nezobrazují přílohy (prý nemám oprávnění?)
2/ hůř mi to pálí tak bych prosil větší kopanec do zadku

sepaby
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 9
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od sepaby »

Lion® píše: 07. září 2022, 11:40
sepaby píše: 07. září 2022, 10:10 Mám ESP na něm světelný senzor TEM6000 (je vůbec vhodný) dále senzor z GOODWE
to vyhodnotit a sepnout kanál na SONOF a poslat elektriku na topení boiler.
Ahoj.
Pokud si chceš naklikat klasickou automatizaci v HA šel bych na to přes dva spouštěče.
takže Spouštěč - číselný stav - klik na tři tečky vpravo u spouštěče ID spouštěče - v řádku ID spouštěče napiš třeba: zapnout - Entita: dej entitu přetoky - do řádku větší než: hodnotu která vyhovuje.
Druhý spouštěč: Přidat spouštěč - číselný stav - opět tři tečky : přidat ID - ID třeba : vypnout - entita je ta stejná jako v prvním spouštěči - menší než (třeba 100W).
Potom : Akce - typ : Volby - Volba 1 -Podmínky - Typ podmínky: spouštěč - ID spouštěče vyber z nabídky "zapnout" - Přidat akci - typ: zavolat službu - služba: (pravděpodobně) switch.turn_on a vyber entitu kanálu na Sonoffu.
Přidat volbu - a téměř stejné jako volba 1, s tím rozdílem že vybereš ID spouštěče "vypnout" a služba bude samozřejmě switch.turn_off
Joo takhle je to super kopanec pěkně polopatě díky vyzkoušíkm

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 699
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 83 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od Lion® »

sepaby píše: 07. září 2022, 12:11 nejak se mi nezobrazují přílohy (prý nemám oprávnění?)
Přílohy by se Ti měly zobrazovat až po přihlášení do fóra.
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

sepaby
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 9
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od sepaby »

Lion® píše: 07. září 2022, 11:40
sepaby píše: 07. září 2022, 10:10 Mám ESP na něm světelný senzor TEM6000 (je vůbec vhodný) dále senzor z GOODWE
to vyhodnotit a sepnout kanál na SONOF a poslat elektriku na topení boiler.
Ahoj.
Pokud si chceš naklikat klasickou automatizaci v HA šel bych na to přes dva spouštěče.
takže Spouštěč - číselný stav - klik na tři tečky vpravo u spouštěče ID spouštěče - v řádku ID spouštěče napiš třeba: zapnout - Entita: dej entitu přetoky - do řádku větší než: hodnotu která vyhovuje.
Druhý spouštěč: Přidat spouštěč - číselný stav - opět tři tečky : přidat ID - ID třeba : vypnout - entita je ta stejná jako v prvním spouštěči - menší než (třeba 100W).
Potom : Akce - typ : Volby - Volba 1 -Podmínky - Typ podmínky: spouštěč - ID spouštěče vyber z nabídky "zapnout" - Přidat akci - typ: zavolat službu - služba: (pravděpodobně) switch.turn_on a vyber entitu kanálu na Sonoffu.
Přidat volbu - a téměř stejné jako volba 1, s tím rozdílem že vybereš ID spouštěče "vypnout" a služba bude samozřejmě switch.turn_off
Ahoj
vytvořil jsem autonatizaci podle návodu a nějak mi to nefunguje. Maximálně se relé zapne a už se nevypne. Nemůžu nikde najít chybu. můzž se na to někdo kouknout a poradit s opravou?
yaml.png

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 699
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 83 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od Lion® »

sepaby píše: 09. září 2022, 11:27
Ahoj
vytvořil jsem autonatizaci podle návodu a nějak mi to nefunguje. Maximálně se relé zapne a už se nevypne. Nemůžu nikde najít chybu. můzž se na to někdo kouknout a poradit s opravou?yaml.png
máš to malinko jinak než jsem napsal.
smaž celý řádek podle obrázku:
222.PNG
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

sepaby
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 9
Registrován: 17. červenec 2022, 20:51

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od sepaby »

Díky za pomoc. Vyřešeno funguje

Screemy
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: 19. září 2022, 11:14

Re: FVE - přetoky - pomoc s automatizací

Příspěvek od Screemy »

Zdravim,

No a máte vyrešeno aby to porad necyklovalo?

Aby se stykac, jistic cokoliv co zapina patronu sam neoddelal?

Odpovědět

Zpět na „Automatizace“