Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Automatizace tvořené přímo, pomocí funkcí HomeAssitent(a).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Jen se zeptám, jak kopíruješ a vkládáš ty soubory?
Pokud to děláš po jednom vždy kopíruj raw jinak to většinou blbne
Nebo stahuj zip ,rozbal a nakopíruj to po síti, celou tu složku
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Už na to koukám, přesně tady bude chyba ten manifest.json je úplně jinej
Pete30 píše: 24. říjen 2022, 15:52 Jen se zeptám, jak kopíruješ a vkládáš ty soubory?
Pokud to děláš po jednom vždy kopíruj raw jinak to většinou blbne
Nebo stahuj zip ,rozbal a nakopíruj to po síti, celou tu složku

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Takže opět velké díky, jsem amatér no... už to jede
Pete30 píše: 24. říjen 2022, 15:52 Jen se zeptám, jak kopíruješ a vkládáš ty soubory?
Pokud to děláš po jednom vždy kopíruj raw jinak to většinou blbne
Nebo stahuj zip ,rozbal a nakopíruj to po síti, celou tu složku

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Super, ale zase je dobrý že se s tebou člověk nenudí :lol:
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

hsjirka
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: 03. říjen 2022, 21:39

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od hsjirka »

Dobrý den,
mohl bych se zeptat, zda se Vám podařilo vyčítání senzorů i přes integtraci https://github.com/rnovacek/homeassista ... pot_prices?
Zkoušel jsem dle vlákna postupovat i s touto integrací, ale zkončil jsem hned na začátku, kdy vyčtení aktuální hodnoty v dané hodině prostřednictvím
{{ states.sensor.current_spot_electricity_price.attributes.1 }}
mi bohužel nefunguje. Příkaz:
{{ states.sensor.current_spot_electricity_price }}
vypíše aktuální hodnotu v daný čas a dále celý přehled hodnot ve všech hodinách.

Mohl bych požádat o pomoc, jak získat senzory pro jednotlivé hodiny a s nimi potom dále pracovat dle vlákna - tedy najít si maxima a minima a využít pro automatizaci?

Děkuji

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Pete30 píše: 24. říjen 2022, 16:05 Super, ale zase je dobrý že se s tebou člověk nenudí :lol:
Začínám se připravovat na zastropování ceny na 6Kč. Asi to nebude složitý ale nemůžu na to přijít jak to udělat :(
Mám sensor:

Kód: Vybrat vše

czk_price_per_kwh_nakup:
        friendly_name: "Current Electricity Price nakup"
        value_template: >-
          {% set CURRENT_PRICE = states("sensor.current_ote_energy_cost") | float(0) %}
          {% set EUR_CZK = 24.3 | float(0) %}
          {{- ((1.21 * CURRENT_PRICE * EUR_CZK / 1000) + 0.68) | round(1) -}}
        unit_of_measurement: "CZK/kWh"
Potřeboval bych aby pokud je spotová cena (sensor.current_ote_energy_cost) vyšší než 6Kč tak by to potom vyhodilo 6Kč bez ohledu na spotovou cenu.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Můžeš vyzkoušet takto a dej vědět

Kód: Vybrat vše

    - sensor:
        - name: pojmenuj jak chceš
          unique_id: něco sem dej bez mezer a musí být jedinečné v HA
          icon: "mdi:jakou chceš"
          unit_of_measurement: "Kč"
          state: >-
            {% if states('sensor.tvůj co produkuje cenu v kč') | float(0) > 6 %}
                6
            {% else %}
                {{ ((states('sensor.tvůj co produkuje cenu v kč') | float(0) | round(0) ))}}
            {% endif %}
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Jako vždy funční, díky moc.
Pete30 píše: 21. listopad 2022, 17:31 Můžeš vyzkoušet takto a dej vědět

Kód: Vybrat vše

    - sensor:
        - name: pojmenuj jak chceš
          unique_id: něco sem dej bez mezer a musí být jedinečné v HA
          icon: "mdi:jakou chceš"
          unit_of_measurement: "Kč"
          state: >-
            {% if states('sensor.tvůj co produkuje cenu v kč') | float(0) > 6 %}
                6
            {% else %}
                {{ ((states('sensor.tvůj co produkuje cenu v kč') | float(0) | round(0) ))}}
            {% endif %}

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Není zač, hlavně že to pomohlo ;)
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

mamonick
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 80
Registrován: 20. září 2021, 13:47
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od mamonick »

@calvera.jarda
Jen poznámka: na FV skupině na FB tam je v jednom příspěvku komunikace s Bezdodavatele, kde je vysvětleno, jak bude počítáno zastropování u SPOTu. Nebude zastropovaná každá hodina, ale měsíční průměr, přesněji řečeno průměr při vyúčtování. Pokud tam vyjde průměr kWh za celý měsíc (období) na více jak 6, bude fakturováno 6. Jinak tolik, kolik vyšlo.
Pak by se Tvůj výpočet rozcházel s výpočtem dodavatele... za předpokladu, že to všichni obchodníci budou počítat takto.

Odpovědět

Zpět na „Automatizace“