Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Automatizace tvořené přímo, pomocí funkcí HomeAssitent(a).
Odpovědět
calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Dobrý den,
náhodou nějaký nápad nepřišel? :)
Pete30 píše: 05. září 2022, 21:19 Nechám to projít hlavou jestli nepůjde něco vymyslet . Teď nebudu přítomen tak týden, ale potom se ozvu ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Mám to na seznamu, dej mi čas dávám zde dohromady solární panely ;) tak až bude chvilka podívám se na to, ale zatím mě nic kloudného nenapadá.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Asi dělám něco špatně..
https://github.com/rnovacek/homeassista ... pot_prices
jsem nakopíroval do custom components, ale když dám hledat v integracích tak to tam nevidím (restartoval jsem)
Nebyla by rada?
mamonick píše: 15. září 2022, 19:46 ještě nedávno jsem používal pro spotové integraci od grinco, ale brutálně zatěžuje paměť a musel jsem přes scrape tahat kurz, abych mohl přepočítávat cenu na CZK.
Narazil jsem ale na tuto integraci https://github.com/rnovacek/homeassista ... pot_prices
která už při instalaci se ptá, zda chci MWh nebo kWh a zda EUR nebo CZK. Akorát nezaokrouhluje, takže jsem si dodělal template sensor. Autor také doporučuje apexcharts-card a tam to vypadá suprově.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Můžeš sem dát celou cestu k tomu souboru ?
Za mě by to mělo být config/custom_components/cz_energy_spot_prices/ zde všechny soubory
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

To mám stejný.
/config/custom_components/cz_energy_spot_prices/
Soubory tam mám taky všechny.
Pete30 píše: 24. říjen 2022, 13:21 Můžeš sem dát celou cestu k tomu souboru ?
Za mě by to mělo být config/custom_components/cz_energy_spot_prices/ zde všechny soubory

mamonick
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 80
Registrován: 20. září 2021, 13:47
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od mamonick »

Integrace se jmenuje
Electricity Spot Rate in CZK/kWh
ale teď si uvědomuju. že po prvním spuštění jsem asi nastavoval, jestli chci v MWh nebo kWh, nebo možná měnu, už si nevybavuju

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

No jo, jenže já ji pod integracema nenajdu, myslím, že dělám něco zásadního blbě :)
a) vytvořil jsem adresář cz_energy_spot_prices v custom_components
b) nakopíroval jsem tak 7 souborů + složku s dvěma souborama z githubu, restartoval
c) a když dám v nastavení-integrace - přidat integraci, nenajde to
Obrázek
mamonick píše: 24. říjen 2022, 14:06 Integrace se jmenuje
Electricity Spot Rate in CZK/kWh
ale teď si uvědomuju. že po prvním spuštění jsem asi nastavoval, jestli chci v MWh nebo kWh, nebo možná měnu, už si nevybavuju

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Možná je to blbost a nebo to on má špatně (ten popis instalace na gitu je nějaký divný), ale nezkoušel jsi config/custom_components/custom_components/cz_energy_spot_prices/soubory

viz překlad na gitu: Zkopírujte adresář custom_components/cz_energy_spot_prices do custom_components vašeho konfiguračního adresáře.

Kdyby tam bylo: zkopírujte obsah adresáře custom_components do custom_components vašeho konfiguračního adresáře, dávalo by to větší smysl.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

mamonick
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 80
Registrován: 20. září 2021, 13:47
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od mamonick »

Pete30 píše: 24. říjen 2022, 14:27 Možná je to blbost a nebo to on má špatně (ten popis instalace na gitu je nějaký divný), ale nezkoušel jsi config/custom_components/custom_components/cz_energy_spot_prices/soubory

viz překlad na gitu: Zkopírujte custom_components/cz_energy_spot_prices adresář do custom_components vašeho konfiguračního adresáře.
to ne, já to pochopil, že tím ukazuje cestu a zkopírovat mám až ten cz_energy_spot_prices. Tak jsem to udělal a mám to funkční.

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1366
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 69 poděkování
Dostal poděkování: 139 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

Jo jasně tak jsem to chápal také proto jsem to psal výše, ale když nenajde integraci tak mě to rozhodilo jestli to na gitu není špatně.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „Automatizace“