Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Automatizace tvořené přímo, pomocí funkcí HomeAssitent(a).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1342
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Pete30 »

jarhud píše: 09. září 2022, 01:20 Zkoušel jsem nainstalovat tu integraci z https://github.com/grinco/ote_rate Ale bohužel mi to hází chybu. Mám verzi HA 2022.9.0 a tam už není HACS
Nevím o tom že by ve verzi HA 2022.9.0 nebo 1 nebyl HACS.
Pokud budeš postupovat podle návodu - Instalace ze stránky git https://github.com/grinco/ote_rate , není problém to nainstalovat ;)
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

jarhud
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 4
Registrován: 08. září 2022, 23:18

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od jarhud »

Děkuji oběma za odpověď. HACS není v dostupných oficiálních integracích. Nakonec jsem ho nainstaloval dle tohoto návodu: https://www.wundertech.net/how-to-insta ... assistant/ A už se mi podařilo nainstalovat i tu integraci OTE.
Ještě musím najít nějakou tu integraci měny, ale díky moc za toto téma.

Já zatím sice budu jen prodávat a nemám baterii, takže zatím neřeším optimalizaci, ale použiji ty spotové ceny pro nějaký přehled.

Nevíte náhodou o integraci k HA na hodinové hodnoty prodané a koupené energie? Na OTE se k tomu dostanu, ale integraci nezvládám :-(

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 781
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od Lion® »

jarhud píše: 09. září 2022, 22:37 Nevíte náhodou o integraci k HA na hodinové hodnoty prodané a koupené energie? Na OTE se k tomu dostanu, ale integraci nezvládám :-(
Utility Meter
https://www.home-assistant.io/integrati ... ity_meter/
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Cenu za kterou nakupuju mám udělanou takto:

Kód: Vybrat vše

czk_price_per_kwh_prodej:
        friendly_name: "Current Electricity Price prodej"
        value_template: >-
          {% set CURRENT_PRICE = states("sensor.current_ote_energy_cost") | float(0) %}
          {% set EUR_CZK = 24.3 | float(0) %}
          {{- (CURRENT_PRICE * EUR_CZK / 1000) | round(3) -}}
        unit_of_measurement: "CZK/kWh"
nákup:

Kód: Vybrat vše

czk_price_per_kwh_nakup:
        friendly_name: "Current Electricity Price nakup"
        value_template: >-
          {% set CURRENT_PRICE = states("sensor.current_ote_energy_cost") | float(0) %}
          {% set EUR_CZK = 24.3 | float(0) %}
          {{- ((1.21 * CURRENT_PRICE * EUR_CZK / 1000) + 1.21) | round(1) -}}
        unit_of_measurement: "CZK/kWh"
1.21 na začátku je DPH
+ 1.21 je cca distribuce s dph

jarhud
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 4
Registrován: 08. září 2022, 23:18

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od jarhud »

calvera.jarda píše: 09. září 2022, 22:46 Cenu za kterou nakupuju mám udělanou takto:
Potřebuji množství dodané či odebrané energie a ne její cenu.
Lion® píše: 09. září 2022, 22:45 Utility Meter
https://www.home-assistant.io/integrati ... ity_meter/
V této integraci musím mít připojen vlastní elektroměr. To zatím nemám.
Mám elektroměr, který Eon vyčítá na dálku a zřejmě předává automaticky obratem i do OTE. Když se přihlásím do OTE portálu, tak tam vidím po hodinách kolik jsem odebral v kW a kolik dodal do soustavy v kW. Je to zaokrouhlené na celé kW. Počítám, že k tomu má přístup i můj dodavatel a odběratel elektřiny (zatím Elimon), který to pak fakturuje.

jarhud
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 4
Registrován: 08. září 2022, 23:18

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od jarhud »

Zde je pro informaci integrace, z které beru nyní pro přepočet na CZK kurz EUR od ČNB

Kód: Vybrat vše

-   platform: scrape
    resource: https://www.cnb.cz/cs/financni-trhy/devizovy-trh/kurzy-devizoveho-trhu/kurzy-devizoveho-trhu/
    name: currency_eur
    select: 'td'
    index: 29
    scan_interval: '08:00:00'

calvera.jarda
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 31
Registrován: 06. březen 2022, 12:40
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od calvera.jarda »

Super, využiju.
jarhud píše: 10. září 2022, 17:13 Zde je pro informaci integrace, z které beru nyní pro přepočet na CZK kurz EUR od ČNB

Kód: Vybrat vše

-   platform: scrape
    resource: https://www.cnb.cz/cs/financni-trhy/devizovy-trh/kurzy-devizoveho-trhu/kurzy-devizoveho-trhu/
    name: currency_eur
    select: 'td'
    index: 29
    scan_interval: '08:00:00'

mamonick
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 79
Registrován: 20. září 2021, 13:47
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od mamonick »

ještě nedávno jsem používal pro spotové integraci od grinco, ale brutálně zatěžuje paměť a musel jsem přes scrape tahat kurz, abych mohl přepočítávat cenu na CZK.
Narazil jsem ale na tuto integraci https://github.com/rnovacek/homeassista ... pot_prices
která už při instalaci se ptá, zda chci MWh nebo kWh a zda EUR nebo CZK. Akorát nezaokrouhluje, takže jsem si dodělal template sensor. Autor také doporučuje apexcharts-card a tam to vypadá suprově.
Přílohy
ote_rate.png

polda83
Nováček na fóru
Nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: 18. září 2022, 08:24

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od polda83 »

podle predchozich prispevku jsem rozjel 24 senzoru s aktualni cenou, z nich vyberu minimalni castku
z cnb vemu kurz eura ale problem je, ze ho muzu zobrazit, ale nemuzu s nim pocitat.

mamonick
Aktivní autor
Aktivní autor
Příspěvky: 79
Registrován: 20. září 2021, 13:47
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Min/max hodnota atributu u entity Current OTE Energy Cost

Příspěvek od mamonick »

polda83 píše: 18. září 2022, 08:30 podle predchozich prispevku jsem rozjel 24 senzoru s aktualni cenou, z nich vyberu minimalni castku
z cnb vemu kurz eura ale problem je, ze ho muzu zobrazit, ale nemuzu s nim pocitat.
koukni, jestli nemáš desetinnou tečku, tu je třeba změnit na čárku

Odpovědět

Zpět na „Automatizace“