Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Co umí šablony a jak je využívat.
karnas99
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 19
Registrován: 03. listopad 2022, 07:44

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od karnas99 »

OK doplnil jsem chybejici uvozovky a ted to pise

duplicated mapping key (56:1)

53 | start: "{{ 0 }}"
54 | end: "{{ now() }}"
55 |
56 | sensor:
------^
57 | - name: "Spotřeba podlahy"
58 | state_class: total_increasing

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1342
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Pete30 »

Protože v configuration.yaml máš sensor již definován (nějaký jiný), sensor vyhoď a dej to pod ten co již existuje, pozor na odsazení kódu.
Jinak na fórum vkládej správně naformátovaný kód protože se v tom takto nikdo nevyzná a potom není možno nijak pomoci.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 781
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Lion® »

Pokud Ti není jasné co po Tobě Pete30 chce, tak sem vykopiruj vše co máš v configuration.yaml pod

Kód: Vybrat vše

sensor:
(a máš ho tam určitě vícekrát) 

A vlož to sem právě takto
(klikni na tlačítko </> a vlož to přesně tam co bude blikat kursor) 
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

karnas99
Začínající autor
Začínající autor
Příspěvky: 19
Registrován: 03. listopad 2022, 07:44

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od karnas99 »

Nize je cely config

Kód: Vybrat vše

# Loads default set of integrations. Do not remove.
default_config:

# Text to speech
tts:
  - platform: google_translate

automation: !include automations.yaml
script: !include scripts.yaml
scene: !include scenes.yaml

# HACS debugging
logger:
  default: info
  logs:
    custom_components.hacs: debug
    aiogithubapi: debug

# Influx DB
influxdb:
  host: a0d7b954-influxdb
  database: homeassistant
  username: homeassistant
  password: 
  include:
    entities:
      - climate.livingroom_thermostat
      - climate.big_bathroom_thermostat
      - sensor.big_bathroom_consumption_daily
      - sensor.big_bathroom_heating_consumption
      - sensor.shellyplug_s_f14c17_energy
      - sensor.shellyplug_s_f14c17_power
      
# Power consumption

sensor:
  - platform: history_stats
    name: Doba chodu podlahového topeni
    entity_id: climate.big_bathroom_thermostat
    state: "heat"
    type: time
    start: "{{ 0 }}"
    end: "{{ now() }}" 
    
sensor:
  - name: "Spotřeba podlahy" 
    state_class: total_increasing
    device_class: energy
    unit_of_measurement: "kWh"
    state: "{{ (states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | float * 0.75 | round(1) }}"
    availability: "{{ states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | is_number }}"          
duplicated mapping key (46:1)

43 | start: "{{ 0 }}"
44 | end: "{{ now() }}"
45 |
46 | sensor:
------^
47 | - name: "Spotřeba podlahy"
48 | state_class: total_increasing

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 781
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Lion® »

Zkus to tak:

Kód: Vybrat vše

# Loads default set of integrations. Do not remove.
default_config:

# Text to speech
tts:
  - platform: google_translate

automation: !include automations.yaml
script: !include scripts.yaml
scene: !include scenes.yaml

# HACS debugging
logger:
  default: info
  logs:
    custom_components.hacs: debug
    aiogithubapi: debug

# Influx DB
influxdb:
  host: a0d7b954-influxdb
  database: homeassistant
  username: homeassistant
  password: 
  include:
    entities:
      - climate.livingroom_thermostat
      - climate.big_bathroom_thermostat
      - sensor.big_bathroom_consumption_daily
      - sensor.big_bathroom_heating_consumption
      - sensor.shellyplug_s_f14c17_energy
      - sensor.shellyplug_s_f14c17_power
      
# Power consumption

sensor:
  - platform: history_stats
    name: "Doba chodu podlahového topení" 
    entity_id: climate.big_bathroom_thermostat
    state: "heat"
    type: time
    start: "{{ 0 }}"
    end: "{{ now() }}" 
    
template:
  - sensor:
    - name: "Spotřeba podlahy"
      unique_id: spotreba_podla_topeni
      state: "{{ states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | float * 0.75 | round(1) }}"
      availability: "{{ states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | is_number }}"
      unit_of_measurement: "kWh" 
      device_class: energy
      state_class: total_increasing    
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1342
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Pete30 »

Můžeš si doplnit ID, potom jde upravovat v GUI

Kód: Vybrat vše

template:   
  - sensor:
      - name: "Spotřeba podlahy" 
        unique_id: spotreba_pdlah_topeni #nebo si zde napiš co chceš bez mezer a musí být jedinečné v HA
        state_class: total_increasing
        device_class: energy
        unit_of_measurement: kWh
        state: "{{ (states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | float * 0.75 | round(1) }}"
        availability: "{{ states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | is_number }}" 
Jen pro pochopení:
na svém kódu vidíš duplicitu sensor (2x) a to je špatně
Pokud použiješ sensor zadáváš v odsazení platform
příklad:

Kód: Vybrat vše

sensor:
   - platform: command_line # toto je první senzor
    ---------------------
    ----------------------
  - platform: systemmonitor # druhý senzor
    -----------------------------------
    -----------------------------------
  - platform: template  # třetí senzor, toto je, ale zastaralé( platform: template) a bude pravděpodobně odstraněno ve verzi HA 2022.12, proto je jak 
    vidíš výše použito rovnou template a pod ním sensor a takto se dají dělat binární senzory a další pomocí šablon a vše to jen píšeš pod sebe.
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 781
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Lion® »

Pete30 píše: 09. listopad 2022, 17:31 Můžeš si doplnit ID, potom jde upravovat v GUI

Kód: Vybrat vše

template:   
  - sensor:
      - name: "Spotřeba podlahy" 
        unique_id: spotreba_pdlah_topeni #nebo si zde napiš co chceš bez mezer a musí být jedinečné v HA
        state_class: total_increasing
        device_class: energy
        unit_of_measurement: kWh
        state: "{{ (states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | float * 0.75 | round(1) }}"
        availability: "{{ states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | is_number }}" 
člověče, ten můj sensor spotřeby podlahy mi nejde, hledám chybu - marně
________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1342
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Pete30 »

Vyhodil bych

Kód: Vybrat vše

state_class: total_increasing
a dal bych to do customize.yaml
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Uživatelský avatar
Lion®
Administrátor fóra
Administrátor fóra
Příspěvky: 781
Registrován: 28. září 2020, 14:07
Bydliště: podkrkonoší
Dal poděkování: 92 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Lion® »

takto to senzoruje:

(opět nějaké uvozovky a jedna závorka navíc

Kód: Vybrat vše

# Loads default set of integrations. Do not remove.
default_config:

# Text to speech
tts:
  - platform: google_translate

automation: !include automations.yaml
script: !include scripts.yaml
scene: !include scenes.yaml

# HACS debugging
logger:
  default: info
  logs:
    custom_components.hacs: debug
    aiogithubapi: debug

# Influx DB
influxdb:
  host: a0d7b954-influxdb
  database: homeassistant
  username: homeassistant
  password: 
  include:
    entities:
      - climate.livingroom_thermostat
      - climate.big_bathroom_thermostat
      - sensor.big_bathroom_consumption_daily
      - sensor.big_bathroom_heating_consumption
      - sensor.shellyplug_s_f14c17_energy
      - sensor.shellyplug_s_f14c17_power
      
# Power consumption

sensor:
  - platform: history_stats
    name: "Doba chodu podlahového topení" 
    entity_id: climate.big_bathroom_thermostat
    state: "heat"
    type: time
    start: "{{ 0 }}"
    end: "{{ now() }}" 
    
template:
  - sensor:
    - name: "Spotřeba podlahy"
      unique_id: spotreba_podlaha_topeni
      state: "{{ ((states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | float * 0.75) | round(2) )}}"
      availability: "{{ states('sensor.doba_chodu_podlahoveho_topeni') | is_number }}"
      unit_of_measurement: "kWh" 
      device_class: energy
      state_class: total_increasing

________________
🍻 Jdeme na pivo?
Oficiální sada s Raspberry Pi 4B/4GB, černá +Argon NEO Raspberry Pi 4 Case
Patriot Burst 2.5" SATA SSD 120GB + AXAGON EE25-XA6 ALINE box

Galerie realizací

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1342
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 136 poděkování

Re: Vypocet spotreby elektricke podlahove topeni

Příspěvek od Pete30 »

Ok to jsem přehlédl, super ;)
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět

Zpět na „Šablony“