Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Co umí šablony a jak je využívat.
Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 211
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Tad »

tak jsem na to koukal, myslím že jsem to i pochopil ale chybu mám pořad :) a nové vydání se blíží... poraďte prosím jestli někdo máte tušení ;)

Kód: Vybrat vše

TemplateError('ZeroDivisionError: float division by zero') while processing template 'Template("{{((states('sensor.krypto_zisk_kc') | float(1)) / ((states('sensor.krypto_investice') | float(1)) * 0.01))| round(2)}}")' for attribute '_attr_native_value' in entity 'sensor.krypto_zisk'

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 889
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Pete30 »

Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 211
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Tad »

asi jsem natvrdlej, ale proste tomu nerozumim :( kaslu na to, po vydani bude takovych priblblych dotazu na ang foru mrak, tak to nekde poresim... ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 889
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Pete30 »

Podle mě je podstatou přidat ke každému senzoru kontrolu nedostupnosti

Kód: Vybrat vše

availability_template:  "{{ states('sensor.xxxxx') not in ['0', 'unavailable', 'unknown', 'none'] }}"
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 211
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Tad »

tak oprava, bylo to spatnou sablonou jednoho senzoru, tam jsem mel float (0), prehledl jsem to, kdyz jsem tam pridal tento radek tak senzory byli nedostupne ;)

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 889
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Pete30 »

Takže teď už dobrý ?
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Tad
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 211
Registrován: 30. prosinec 2020, 00:14
Bydliště: 3D
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 15 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Tad »

Jj moje chyba že jsem si to nezkontroloval, ale celkově mi přijde že to akorát komplikují... Doteď to fungovalo a zase změna...

Uživatelský avatar
Pete30
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 889
Registrován: 30. září 2020, 20:33
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: Chyba v zápisu šablony FLOAT v logu

Příspěvek od Pete30 »

Jo to mi taky vadí a to teď od prosince tuším od 10.12(aktualizace) odstraní z bočního panelu konfiguraci a bude sloučená jinde a údajně to bude vypadat trochu jinak.
Ohlídám to i na en fóru protože bude spoustu uživatelů nadávat a bloudit :lol:
Pokud nejsem přítomen tak jsem na rybách ;)

Odpovědět